Varga Mihály: 140 milliárd forintra pályázhatnak a vidéki települések

2021. december 23. 08:55

A pénzügyminiszter szerint erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság.

2021. december 23. 08:55
null

A kormány 140 milliárd forinttal két új pályázatot indít a vidéki településeknek az energiahatékonyság növelése és a turizmus fejlesztése érdekében – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült posztjában csütörtökön.

Kiemelte: az energiahatékonysági pályázat 51 milliárd forintos keretéből az önkormányzati tulajdonú intézmények

megújuló energiaforrásokra állhatnak át, fejleszthetik energiagazdálkodásukat, felújíthatják épületeiket.

A turizmusfejlesztési pályázaton 90 milliárd forinttal segítik a helyi turisztikai látványosságok, épített és természeti örökségek, valamint gyógyfürdők fejlesztését. A pénzügyminiszter arra is kitért, hogy a beruházások munkahelyeket teremtenek a vidéki térségekben és hosszú távon erősítik a helyi gazdaság teljesítményét. „Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság!” – fogalmazott Varga Mihály.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2021. december 23. 12:46
Ez jó ha van. De a vidék valamiféle felemelését nem lehet csak pályázati pénzekkel megoldani. Ehhez komoly és átfogó kormányprogram kell. Ezt nem érzékelem. És hát a nagyságrendek pénzügyileg is teljesen mások ehhez. Ugye eddig az volt hogy a főváros ill. a polgárosodásra (jelentsen bármit is) kell a pénz. Majd ezek húzzák az országot. Nem így lett. Persze ezt már jobboldalon is sokan belátták. ---- És nemcsak mezőgazdaságról van szó amihez kapcsolódó élelmiszeripar ígéret szintjén néha néha felbukkan mert az nem egyenlő a vidék felemelésével. Az egy része. Általános probléma az úthálózat a szennyvízelvezetés (egyes helyeken még az ivóvíz is) és még lehetne sorolni de prioritás nyilván kell. ---- A földkérdés sem jól sült el. A megtartó és eltartó ereje gyenge. De ha így van ahogy van akkor meg pl. nyugodtan adózhatnának a településnek azok az idegen földtulajdonsok akik nem ott élnek a községekben csak valahogy megszerezték az ottani földeket. Így semmi haszna nincs a vidékiek jó részének a határukban elterülő földekből sem, márpedig a messziről jött ember azt hiszi hogy van. -----
Akitlosz
2021. december 23. 11:38
"Kiemelte: az energiahatékonysági pályázat 51 milliárd forintos keretéből az önkormányzati tulajdonú intézmények megújuló energiaforrásokra állhatnak át, fejleszthetik energiagazdálkodásukat, felújíthatják épületeiket." Akkor már értem, hogy mitől és miből újította fel a saját épületét az önkormányzat. Pályáznak mindenre, amire lehet, ha kell, ha nem, így a kormány dönti el, hogy hol mikor mi épüljön. Saját erőből és saját ötletből az önkormányzatoknál forráshiányból kifolyólag nem épül semmi.
balbako_
2021. december 23. 11:13
Rendezni kell végre, hogy a baloldali kormányok a vidék rovására minden pénzt a nagy vízfejekbe pumpáltak.
Pierre
2021. december 23. 09:58
eközben: - 13,2 milliárd forinttal vágják vissza az Egészséges Budapest Program kiadásait, ami a lap szerint azt jelenti, hogy a teljes jövő évi keretösszeget elvette a kormány; - van egy másik, fővárost érintő tétel is, „Fővárosi fejlesztésekre” 4,7 milliárd forinttal jut kevesebb jövőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!