Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2021. december 20. 08:35

Az elmúlt héten az ország területén 2092 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza.

2021. december 20. 08:35
null

Péntektől vasárnapig 827 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint

pénteken 408, szombaton 219, vasárnap 193 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel

és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 7 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.    

Az elmúlt héten az ország területén 2092 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – december 6-tól 12-ig – a feltartóztatottak száma 1803 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 12 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt negyven gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2022. január 05. 23:00
Azért ez a vadászles-én/mi még 1967-70között,sorkato-naként használnivoltunkkénytelenek a kb.3emeletma-gas-akkor megtapasztalva,betéve tudtam a felvezető létrafokokszámát,de annyimindennem,de ez így 52év távlatából elfelelődött az azokbóli az időkből-i.igazi-mafi-ket,nameg a fotókon,tárnélküllátható AK-k.,amik akkor a mainál sokkallájtosabb,nyugisabb jugó-határ-nál is elképzelhetetlen lettvolna a mi töltötttárnélküli gpi.-veli, a határmelletti ottlétünk.
Mr. Black
2021. december 20. 11:03
Nem működik a csodakerítés ?
Nehidd El
2021. december 20. 08:47
Szerintetek egy a nyitott határok politikáját képviselő moslékkormány ezeket itt tartaná erőszakkal a nyakunkon vagy megvárná, hogy az osztrákok, szlovákok, szlovének lezárják a határaikat felénk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!