Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2021. december 29. 08:45

Csökkenés csak Kaposvár esetében tapasztalható, emelkedés egyik városban sincs.

2021. december 29. 08:45

Országos átlagban stagnáló tendencia jellemzi a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az internetes oldalán. Az 51. heti eredményekről megjegyezték,

az országos átlagkoncentráció továbbra is jelentős.    

Szinte valamennyi mintavételi helyen stagnáló tendencia figyelhető meg, csökkenés csak Kaposvár esetében tapasztalható, emelkedés egyik vizsgált városban sem volt mérhető – tették hozzá. Az NNK tájékoztatása szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja nyolc vizsgált minta esetében az „emelkedett”, míg 14 esetben a „mérsékelt” tartományba esett.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teklapavle
2021. december 29. 11:42
Végre! Az állandóan hadban álló Orbán már 2021 január harmadikán a "birkózószőnyegre teperte a koronavírust." És lám! Alig 1 év késéssel neki is áll stagnálni a víruskoncentráció.
sersem
2021. december 29. 10:50
De jó. Ez azért van, mert már a pontyok és az ebihalak is felvették az oltást.
lilla
2021. december 29. 10:07
Mibol allna egy linket is beletenni a cikkbe ? https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus/szennyvizvizsgalatok
kata56
2021. december 29. 09:50
Gyerekem coviddal jott haza karacsony elott. Ket astra zenecaja van. Valamennyire, immel-ammal szeparaltuk. De vegig egy legterben eltunk. Sem a ferjem sem en nem kaptuk el a covidot. A mennyasszonya es az o szulei hasonlokeppen csinaltak vegig. Mi szulok 3. Oltasosak vagyunk valamennyien. En szemely szerint autoimmun beteg vagyok. Ferjem hasnyalmirigy problemad. De a 3. Oltas valszeg valamennyiunket megvedett. Mas magyarazatot nem lazok a tortenetekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!