Országszerte ónos eső várható

2021. december 23. 18:48

Többfelé első-, egy megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

2021. december 23. 18:48
null

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Nógrád megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Emellett Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.    

Azt írták: az éjféli óráktól péntek délelőttig tartó havazásból az Északi-középhegység térségében akár 3, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében akár 5 centiméternyi hó is hullhat.    

Ónos esőre, fagyott esőre elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében is számítani lehet. Nógrád megyében akár 1 millimétert meghaladó ónos csapadék is eshet. A délelőtti órákban várhatóan fokozatosan vált át esőbe a csapadék, legkésőbb az északkeleti területeken. Korábbi figyelmeztetésében a meteorológiai szolgálat azt írta: az ünnepi hétvégén hó, ónos eső és eső várható. Melegszik is az idő, néhol 10 foknál is több lehet.

(MTI)

Fotó: MTVA/ Turbéky Eszter

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2021. december 23. 19:51
Vigyázzon mindenki magára, áldott békés karácsonyt kívánok minden honfitársamnak!
Dr. Greta Grünberg
2021. december 23. 19:31
A ronda és halálos veszélyt jelentő barna ónos esőt szitáló fellegek régóta itt vannak felettünk, épp most csapnak le? Sajnos a fehér, havas fenyőünnep sem sokkal jobb. Ideje volna már a jó időnek, legyen meleg, kellemes és langyos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!