Így viszonyul Márki-Zay Péter a migrációhoz

2021. december 30. 11:48

A Mediaworks Hírcentrum összefoglalójából kiderül, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester szerint még az inváziószerű bevándorlásnak is több előnye van, mint hátránya.

2021. december 30. 11:48
null

Márki-Zay Péter a korábban tett kijelentései alapján kívánatosnak tartja a migrációt, az idegen kultúrákból érkező bevándorlók integrálását, és úgy véli, hogy a vegyes házasságokból születendő gyermekek jó hazafiak lesznek – olvasható a Mediaworks Hírcentrum összefoglalójában, amelyet az Origo tett közzé. Amellett, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje az illegális migrációt elutasító magyarokat sértegette, úgy véli:

még az inváziószerű bevándorlásnak is több előnye van, mint hátránya.

Márki-Zay úgy tett, mintha nem ismerné az integráció elmaradásáról szóló lesújtó nyugati tapasztalatokat, vagy éppen a párhuzamos társadalmak kialakulásából adódó tragédiákat – folytatódik a cikk. Az összefoglaló szerint

mára gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc mellett Márki-Zay Péter a migráció egyik leglelkesebb támogatója a magyar politikában.

„Fontos, hogy a bevándorlók jól érezzék magukat”

Osváth Zsolt YouTube-influenszer nyári műsorában Márki-Zay azt fejtegette, hogy milyen fontos neki a bevándorlók kényelme.  „Az a legfontosabb dolog, hogy azok az emberek, akik (...) ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, érezzék jól magukat” – fogalmazott. Úgy vélte, hogy a migránsok 1-2 generáció alatt „magyarrá válnának", ám ennek erősen ellentmond, hogy a muzulmán bevándorlók – akik a 2015-ös inváziószerű krízis során érkezők java részét is alkották – a nyugat-európai tapasztalatok szerint

több nemzedék alatt sem képesek integrálódni, sőt egyre inkább elkülönülnek.

Márki-Zay szerint a mohamedán vallású bevándorlók beáramlását is el kell tűrnünk

Két évvel ezelőtt, az önkormányzati választás kampányában Márki-Zay hasonlóan a bevándorlást támogatóan nyilatkozott. A Kálmán Olga (DK) által írt könyvben azt fejtegette, hogy amíg Magyarország az Európai Unió tagja, addig a kormány nem tudja megakadályozni a hazánkba irányuló migrációt, s így például a mohamedán vallású bevándorlók beáramlását is el kell tűrnünk.

Amellett, hogy Márki-Zay vegyes házasságból született gyerekek lelkes hazafiakká neveléséről ábrándozott, úgy vélte, hogy a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás összességében

inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorol egy adott térség gazdasági fejlődésére.

A kijelentését ugyanakkor semmilyen adattal nem tudta alátámasztani. Az illegális migrációból adódó veszélyeket és kockázatokat pedig tagadja a hódmezővásárhelyi polgármester, aki 2018-ban például ártalmatlan és jelentéktelen dologként beszélt a bevándorlásról. Mindössze három évvel a 2015-ös migránsválság után, amikor több százezer papírok nélküli bevándorló lépett be jogtalanul hazánk területére más földrészekről, Márki-Zay már úgy fogalmazott egy facebookos bejelentkezésében:

Szerinte a bevándorlók nem bántanak senkit

„A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál' istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna."

Azaz, Márki-Zay szerint a migránsok nem bántanak senkit.


 Szintén 2018-ban Márki-Zay Bécsből is jelentkezett a közösségimédia-oldalán, demonstrálandó, hogy a már bevándorlóországgá vált Ausztria fővárosában nem jelent problémát a nagy számú idegen kultúrájú ember jelenléte.

Bár az már a migrációs válság alatt ismert volt, hogy a Soros-hálózat hogyan segíti a migrációt a különböző NGO-kon keresztül, és az amerikai tőzsdespekuláns a Project Syndicate oldalán maga tette közzé a Soros-terv néven ismertté vált, egymillió migráns betelepítését tartalmazó elképzeléseit, Márki-Zay a milliárdos szerepét és befolyását is bagatellizálta a 2015-ös események kapcsán.

„Hát, Soros, nem tudom, hogy akart vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni. Egy nyomorult migránst sem” – fogalmazott a már említett nyári interjúban. Mindezzel párhuzamosan a baloldal miniszterelnök-jelöltje maradi, nevetséges elképzelésként beszélt a kormánynak az illegális migrációval szembeni fellépéséről, amelynek a célja a nemzeti szuverenitás és a kulturális homogenitás megőrzése.

A migrációt ellenző állampolgárokat is támadja

Egy tavaly októberi eseményen azt hangoztatta, hogy szerinte „egy kicsit bezárkóztunk, lemaradtunk, elmaradtunk a világtól". Később óriásposzteren hirdette, hogy szerinte Soros György egyetlen migránst sem hozott be,

azaz plakátokon állt ki egyértelműen Soros mellett.

Figyelemre méltó, hogy Márki-Zay nemcsak a magyar kormányt támadta következetes migrációs politikája miatt, hanem azokat az állampolgárokat is, akik ellenzik az illegális bevándorlást: egy idei, őszi fórumon sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította őket. Azaz, több millió magyar embert sértegetett.

(Mediaworks Hírcentrum)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. december 30. 20:31
MZP úgy véli, hogy a vegyes házasságokból születendő gyermekek jó hazafiak lesznek... Nos, szerintem meg csinos, okos, művelt, normális családból származó fiatal nő SOHA nem választana papírok nélküli, írni-olvasni nem tudó, primitív kultúrájú, üres zsebű muzulmán férjet. Akik mégis ilyenre fanyalodnak, azoknak nem jut más, vagy szánalomból teszik. Ezek a "romantikus" vegyes házasságok legtöbbször válással végződnek pár év után, és a gyerekek isszák meg a levét, akik rendszerint az anyánál maradnak. Apuci meg továbbáll Berlinbe, Párizsba, Londonba.
states
2021. december 30. 16:03
Nincs az a pénz, amiért kihagynám ezt a következő 4 hónapot. Amit itt a komcsinácik produkálni fognak Makival az élen, az a szórakoztatóipar csúcsa, A karácsonyi vakáció, Chevy Chase-zel, az kutyaf@sza ehhez képest.
jánosbácsi
2021. december 30. 15:28
Mindegyik ellenzéki politikusnak meg kell adni a lehetőség arra, hogy támadások esetén a közszolgálati rádióban és televízióban megvédje magát a rosszindulatú támadások ellen és ne kelljen sajtóperek sokaságát indítani azért, hogy kiderüljön az igazság. "2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában." "Öt éve húzódó ügy zárult le, melyben a bírósági ítélet szerint az Origo szándékos, kifejezetten ártó szándékú, folytatólagosan elkövetett lejárató kampány folytatott a politikus és családja ellen. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és apja indították a pert." "Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán tette közzé, hogy pert nyert a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks égisze alatt megjelenő Fejér Megyei Hírlappal szemben."
Dr. Greta Grünberg
2021. december 30. 15:16
Ha befogadjuk őket és csak békés együttélés van, nem gonoszkodunk velük, akkor nemhogy invázió van, hanem a magyarság virágzó aranykora jöhet. Nyilván egy kis pénzbe kerül, de ez busásan megtérül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!