Márki-Zay Péter szerint veszélyes a 13. havi nyugdíj bevezetése

2021. december 22. 11:35

A Magyar Nemzet cikke szerint a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje egyszerre több fronton intézett támadást.

2021. december 22. 11:35
null

Egy Dobrev Klárával közös kerekasztal-beszélgetésen is a rezsicsökkentéshez hasonló, igazságtalan és felelőtlen lépésnek nevezte Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíj bevezetését. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje többek között veszélyesnek nevezte a 13. havi nyugdíjhoz hasonló lépéseket. Az utóbbi időben egyre kínosabb felvételek látnak napvilágot Márki-Zay Péterről – írta meg a Magyar Nemzet.

„Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat” – fejtette ki Márki-Zay Péter a Greenpeace Magyarország által szervezett online kerekasztal-beszélgetésen, amelyen Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjével vett részt.

Több frontos támadás

A lap azt írja: a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Egy nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt, és a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát.

A Dobrev Klárával közös beszélgetésen Márki-Zay Péter veszélyes intézkedésnek nevezte a 13. havi nyugdíjat, mint mondta, „a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is”. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje szerint tehát nem igazságos, sőt veszélyes a 13. havi nyugdíj bevezetése. 

Ezzel a kijelentésével Márki-Zay Péter nyugdíjasok millióitól vitatja el a támogatást

Az utóbbi időben számos videó- és hangfelvétel látott napvilágot a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről, aki ráadásul a szavaira érkező kritikákra általában szintén támadással reagál. Márki-Zay a rezsicsökkentést bíráló szavaira érkezett kritikák kapcsán például azt mondta: „ez csak az aberrált fideszesek fantáziaszüleménye, hogy kevesebbszer fürödjenek, meg nagycsalád menjen kisautóba. Ilyen ostobaságokat csak az aberrált fideszesek találtak ki” – fogalmazott.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2021. december 23. 16:13
Ez az ember valamilyen ellenőrizetlen, kanadai gombát fogyaszthatott.
llnnhegyi
2021. december 22. 18:38
Márki Zay Péter a Gyurcsány házaspárt ugratja! Gyurcsány aljas dolognak tartotta,hogy dr miniszterelnök újra bevezeti a 13. havi nyugdíjat!
No comment no cry
2021. december 22. 17:17
Próbáltam megfogalmazni a hatványozott elképedésemet, de nem sikerült. Álljon itt egy dal a Pál utcai fiúk musical-ből, ami közelítőleg hozza az érzést: https://www.youtube.com/watch?v=cfte5FehZPU
wasserwoman
2021. december 22. 17:16
A szlogent módositanám- Egyre lejjebb - re
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!