Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2021. december 21. 13:29

A mintavételi helyek egyik fele stagnáló, másik fele csökkenő tendenciát mutat, egy város esetében pedig – Székesfehérváron – enyhén emelkedő tendencia tapasztalható.

2021. december 21. 13:29
null

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden internetes oldalán. Mint írták, tovább folytatódott a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag-koncentrációjának csökkenése, bár az átlagkoncentráció továbbra is jelentős.

A mintavételi helyek egyik fele stagnáló, másik fele csökkenő tendenciát mutat, egy város esetében pedig – Székesfehérváron – enyhén emelkedő tendencia tapasztalható. Az NNK közlése szerint a vizsgált szennyvízminták közül 9 helyszín az emelkedett, míg 13 település a mérsékelt koncentrációtartományba esett.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken, továbbá gyakran és alaposan mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/CDC

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2021. december 21. 23:26
Akkor meg kell várni az ötödiket hogy meghaljak végre ahogyan az egy hónappal ezelőtti jövendölés mondta?
lilla
2021. december 21. 15:11
Mibol allt volna egy linket is beletenni a cikkbe ? https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus/szennyvizvizsgalatok
Pelso j.
2021. december 21. 14:30
Tovább csökkent, micsoda sikersztori. Kihagyta az MTI, hogy már csak 132 volt tegnap elhunytak száma.
zara
2021. december 21. 14:25
világvége...most mi lesz a sok félelemkeltővel meg rettegővel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!