December 3. – a fogyatékos emberek világnapja

2021. december 03. 17:49

Ma Magyarországon csaknem egymillió embert érint a fogyatékosság ügye.

2021. december 03. 17:49
Fülöp Attila

„A magyar Kormány olyan társadalomért dolgozik, amelyben fogyatékossággal élő és ép ember egyaránt megtalálja helyét.

A Kormány célja, hogy mindenki, aki szeretne, az tudjon a lehetőségeihez mérten munkát végezni, munkajövedelemből tartsa el magát és családját. Ezt segítették az elmúlt években és az idei évben a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatási szintjének növelését ösztönző támogatások is.

A Kormány piaci cégekkel együttműködve nagy hangsúlyt fektet a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megerősítésére. Az Érték Vagy! programot azért indítottuk útjára 2020-ban, hogy felhívja a megváltozott munkaképességű, fogyatékos személyek értékeire a társadalom figyelmét. Értéket képviselnek nemcsak a munkában, hanem a mindennapjainkban, a közös gondolkodásban, a közösségi programokban, a művészetben.

2021-ben 50,1 Mrd Ft-tal támogatja a Kormány a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált munkáltatókat.

2021-től jelentős változás, hogy a rehabilitációs hozzájárulás szempontjából előírt kötelező 5 %-os foglalkoztatási szintbe a megváltozott munkaképességű személyek mellett beszámíthatóak a munkáltatónál alkalmazott, őket segítő mentorok, valamint az oktatásból kikerülő sajátos nevelési igényű fiatalok, és a felsőoktatásból kikerülő fogyatékos hallgatók, korábbi minősítésük alapján, 23 éves korukig. Ezáltal biztosított egy-egy munkahelyen a mentorok általi közvetlen segítségnyújtás, illetve az intézkedés a fiatalok esetében ösztönzi a tanulmányok befejezését követő mihamarabbi elhelyezkedést.”

Nyitókép: Fülöp Attila Facebook-oldala

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. december 04. 00:02
Akkor gondoljunk ellenzéki polgártársainkra ezen a napon. Végül is róluk szól.
Bokros Birka
2021. december 03. 20:50
Moslékzabálok ez a Ti napotok, halljátok Gyurcsótány hívei!
Drazsé
2021. december 03. 18:33
December 3. – a fogyatékos fideszesek világnapja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!