Deutsch Tamás: Az MTV a lebukása után sem volt hajlandó vállalni a felelősséget

2021. december 06. 17:19

Deutsch Tamás szerint a napokban újabb Magyarországot lejárató médiamanipuláció leleplezésére került sor.

2021. december 06. 17:19
null

A napokban újabb, Magyarországot lejárató médiamanipuláció leleplezésére került sor, amely ismételten rávilágít a liberális álhírgyártás és – terjesztés jelenségére – hangsúlyozta Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti (EP) delegációjának vezetője, a brüsszeli testület összes képviselőjének elküldött hétfői levelében.

A képviselő levelében rámutatott: a Music Television (MTV) zenecsatorna interjút készített az European Music Awards „Generation Change” nevű elismerésének magyar díjazottjával, az LMBTQ-közösséghez tartozó Radványi Viktóriával, s az interjút az MTV YouTube-csatornáján tették közzé.

amelyeken inzultus éri az e közösséghez tartozó személyeket” – mutatott rá Deutsch Tamás. „Habár az MTV a Kontra.hu internetes újság leleplező cikke után, a szándékos manipuláció elismerése nélkül, suttyomban módosította a videó tartalmát és eltávolította a Magyarországot hamisan feltüntető képeket, az eset rávilágít arra az egyre általánosabbá váló és rendkívül káros gyakorlatra, ahogyan a liberális és progresszív médiaorgánumok igyekeznek manipulálni és besározni egyes országokat vagy politikai szereplőket a nemzetközi közvélemény előtt” – hangsúlyozta a képviselő. Deutsch Tamás hozzátette: „ez a tisztességesnek a legkevésbé sem nevezhető, az újságírás eredeti hivatásához méltatlan gyakorlat abban áll, hogy

majd azokat újabb hazugságokkal és ferdítésekkel próbálják igazolni.”    

Mint írta, „egészen döbbenetes az a képmutatás, hogy az MTV a manipuláció leleplezése után sem vállalta a felelősséget vagy kért elnézést amiatt, hogy álhírt terjesztett, hanem a hamisítás tényét elhallgatva, egyszerűen kivágta az ominózus jeleneteket. Sajnálatosan erről már senki sem értesült.”    

A Fidesz EP-képviselője szerint, az eset egyik fontos tanulsága, hogy az „a baloldali-liberális igyekezet, amely az újságírókat és médiumokat a törvények fölé és a demokratikus elszámoltathatóságon kívül akarja helyezni, végsősoron a demokrácia egyik alappillérének, a médiának a komolyságát és hitelességét ássa alá. Másik tanulsága, hogy újra bebizonyosodott: nincs az a hazugság, amit ha sokszor elismételnek, igazzá válna” – tette hozzá. „A liberális és progresszív manipuláció és álhírgyártás támadás a szabadság és a demokrácia ellen” – szögezte le levelében Deutsch Tamás.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Joe1954
2021. december 07. 10:01
Deutsch úr! Magyarországot Önök járatják le! A korrupt, mindent a hatalom megtartásának alárendelt, agressziv, demagóg, hazug magatartásukkal! Tünjenek el!
olajfa1
2021. december 07. 09:30
Valószínűleg azért mert a "Muzik Televízió"-nak a lebukás az szinte mindennapi... főleg ilyen politikai hazudozásaikban!...
files32
2021. december 07. 08:44
Lakásbiznisz.
Peppa
2021. december 06. 20:22
Magyarországon nem verik a buzikat, de ahogy elnézem ezt a Radványit, azt a béna cuccokat varrogató köcsögöt meg Hormonnayt, igény az volna rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!