A pápa lemondta hagyományos újévi látogatását a Szent Péter téri betlehemi jászolnál

2021. december 30. 22:22

A járványveszély miatt mondta le a látogatást.

2021. december 30. 22:22
null

Ferenc pápa a járványveszély miatt lemondta hagyományos újévi látogatását a vatikánvárosi Szent Péter téren felállított betlehemi jászolnál – jelentette be csütörtökön a Vatikán. A katolikus egyházfőt rendszerint hívők várják december 31-én a jászolnál, miután este vesperás és Te Deum keretében hálát adott az óévért.

A Vatikán azonban közölte:

ez az esemény elmarad, hogy elkerüljék a gyülekezést és a koronavírus-fertőzések kockázatát.

A 85 éves Ferenc pápa szerdán a szokások szerint megtartotta heti általános audienciáját a vatikáni VI. Pál teremben, maszkviselés és a távolságtartás betartása mellett. Akárcsak Európában – és Olaszországban – az egyházi államban is megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az omikron variáns megjelenése miatt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete Ló
2022. január 02. 07:29
#nonhabemuspapam
Rugo
2021. december 31. 10:42
Egy kültéren felállított betlehemi jászol különösen COVID veszélyes lehet. Mindenki punnyadjon a jó meleg depis szobában.
Parm
2021. december 31. 09:37
Azért mindenki más misézzen csak.
Gyzoltan
2021. december 31. 08:36
Alakíthat bármit is a pápai Jákob-báránybőrben, ordaskodhat kedvére, meg nem ingat, továbbra is Isten-hívő, Isten-félő maradok... -hogy katolikus-e, ez már necces...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!