Magyarország benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak

2021. december 30. 19:29

A megállapodás azt részletezi, hogy a 2021-27-es időszakban felhasználható, több mint 9000 milliárd forint összegű kohéziós forrásokat milyen fejlesztésekre fordítja majd az ország.

2021. december 30. 19:29
null

Magyarország benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel. Azt írták:

a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé tartozzon.

Ennek érdekében a következő évek uniós és hazai forrásait elsősorban a gazdaságélénkítésre, a kis- és középvállalkozások támogatására, a magyar települések erősítésére, valamint a kutatás, fejlesztés és innovációs célú beruházásokra fordítják.

Kiemelték, Magyarország az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat és a társadalmi egyeztetést követően az első tagállamok között nyújtotta be a partnerségi megállapodást hivatalosan a bizottságnak. A dokumentum rögzíti, hogy a 2021-27-es időszakban felhasználható, hazai társfinanszírozással együtt több mint 9000 milliárd forint összegű kohéziós forrásokat milyen fejlesztésekre fordítja az ország. A következő években tovább erősítik Magyarország gazdasági és társadalmi versenyképességét, hogy

Magyarország azon országok közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni

– hangsúlyozták.

A partnerségi megállapodás, majd az operatív programok benyújtása az első lépés ahhoz, hogy a 2021-27-es uniós fejlesztési időszakban a Magyarország számára rendelkezésre álló uniós források lehívhatók legyenek. A bizottsági jóváhagyást követően téríti vissza az unió Magyarországnak azokat a forrásokat is, amelyeket a kormány a gazdaság újraindításáért a nemzeti költségvetéséből már kifizetett a magyar pályázóknak – áll a Miniszterelnökség közleményében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 01. 06:12
A kilépési megállapodást kellett volna benyújtani.
Rocktoberi
2021. december 31. 06:26
Lesz még Európai Unió 2027-ben? Anglia csak az első fecske volt.
flesh ripper
2021. december 31. 05:56
Magyarországon, bárhol jobb (érzés) élni, mint az USA-ban, bárhol. Ezt tanúsíthatom! Magyarországon, bárhol jobb (érzés) élni, mint az Németországban, bárhol. Ezt tanúsíthatom! STB. Ahol én még szeretek élni (márciustól júniusig), az Olaszország.
bagira
2021. december 31. 01:43
Lámpa fújás után a kutya vacsorája elmarad. Brüsszel már nem tud fizetni ,,2027-ig téríti vissza az unió Magyarországnak azokat a forrásokat is, amelyeket a kormány a gazdaság újraindításáért a nemzeti költségvetéséből már kifizetett a magyar pályázóknak ,, . Hisznek még a csodában eu rohan a bukás felé . Merkel nem csak a megszállókat de az atomreaktorok lebontást is elindította . Miből gondolják Brüsszelbe befészkelt kommunisták képesek az eut vezetni , egyik példa Gyurcsány-Bajnai az országot csődbe vittek Brüsszel tanácsára . Nézünk Brüsszelre a ballibsik tanácsadója . Van még aki elhiszi Európa működő képes lesz betolakodó megszállók leterheléssel az atomenergia megszüntetése mellett a jogállamiság komcsi csőszök a hülye zöld energiával. Brüsszeli kommunista vezetés meddig hülyíti az eus országokat 2021-2027 években Brüsszel nem tud fizetni tartozik Magyarországnak , még kiderül eunak magyarok hiteleznek . Vagy már a pénzünket szét lopták , komcsiknál szokás. Brüsszelbe rekedt magyar pénzek után kamatot számoljuk fel. Mert ugye ha Magyarország nem jogkövető akkor Brüsszelben rögtön szankciót indítanak el a magyarok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!