„Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz” – Yoram Hazony az MCC Lectures vendége

2021. november 16. 21:21

Lehetséges-e tényleges összefonódás a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer között? – az izraeli filozófus többek közt erről, és legújabb könyvéről fog beszélni.

2021. november 16. 21:21
null

„Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz” címmel rendezi Budapest Lectures című előadássorozatának legújabb részét a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A rendezvényen Yoram Hazony, izraeli filozófus beszél majd hamarosan megjelenő, Conservatism: A Rediscovery című új könyvéről. 

Napjainkban egyre több, magát klasszikus liberálisnak valló gondolkodó határolódik el napjaink szélsőséges liberalizmusától, és közelít a konzervatív gondolat felé.

De vajon lehetséges-e tényleges összefonódás a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer között?

A Budapest Lectures vendégével minderről Gallai Sándor, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola vezetője beszélget majd.  

Helyszín:
Az MCC Tas vezér utcai központja, MCC Scruton
(1113 Budapest, Tas Vezér u. 3-7.)

Időpont:
2021. november 17. (szerda), 13:00

A részvétel regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. A rendezvény után – előzetes egyeztetést követően – lehetőség lesz külön interjúk készítésére. Kérjük, interjúigényét előzetesen a [email protected] e-mail címen jelezze.

REGISZTRÁCIÓ

Az esemény nyelve angol, a szinkrontolmácsolás biztosított.

Yoram Hazony izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus. A jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője. Több könyv szerzője, a „A nacionalizmus erénye” című műve 2019-ben elnyerte az Év Konzervatív Könyve díjat az Egyesült Államokban. 2019-ben már járt Magyarországon, a gondolkodót Magyarország miniszterelnöke is fogadta.

izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus. A jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője. Több könyv szerzője, a „A nacionalizmus erénye” című műve 2019-ben elnyerte az Év Konzervatív Könyve díjat az Egyesült Államokban. 2019-ben már járt Magyarországon, a gondolkodót Magyarország miniszterelnöke is .

www.mcc.hu

https://www.facebook.com/MCC.Budapest,

Borítókép: Földházi Árpád

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. november 17. 14:31
Amúgy, akit érdekel, itt van az, hogy miről beszélt Hazony: „Egy tanácsot adnék: ne bízzanak a szakértőkben” – Yoram Hazony előadásán jártunk https://neokohn.hu/2021/11/17/egy-tanacsot-adnek-ne-bizzanak-a-szakertokben-yoram-hazony-eloadasan-jartunk/
Sincero
2021. november 17. 03:52
Mese habbal zsidóság és "konzervativizmus". ZSIDÓSÁG = LIBERALIZMUS Érdekes, hogy mind Trump, mind Orbán kinyalta/-ja a zsidók sXXX-ét és abszolút biztonságot nyújt nekik, azok mégis 99%-ban bidébá és fletó szavazók. A körülmetéltek MEGVESZTEGETHETETLEN nép! Belőlük tényleg nem lesz szalonna - mégha titokban, amikor senki nem látja őket, meg is eszik.
night watch
2021. november 16. 23:30
Mint azt "The Virtue of Nationalism" c.könyvében kifejti, szerinte a szabadságot és a demokráciát leginkább a nemzetállam biztosítja. A liberális nemzetköziség egy imperialista ideológia.
fonak
2021. november 16. 23:27
Nyugaton a jobboldal már zsidó vircsaft lett teljesen, a legtöbb jobboldali megmondó ember is zsidó, az Izrael-imádat kötelező stb. Mi is elindultunk ezen az úton. Kérdés megéri-e. Ott van Donald Trump példája, mindent megtett nekik, a zsidó veje gyakorlatilag irányította, Izrael (majdnem) mindent megkapott, amit akart, követség Jeruzsálembe és így tovább. Egyedül Irán megtámadását nem, bár egyesek attól tartottak, hogy az utolsó pillanatban megteszi. Szóval nem segített rajta, a liberális zsidók közben virtuálisan meglincselték, és azóta is folytatják a fehér ember elleni könyörtelen hadjáratukat. Trump meg ki van tiltva az összes nagy netes platformról, a volt embereit továbbra is üldözi az igazságszolgáltatás, most Bannont tartóztatták le... És a zsidó média harsogja továbbra is, hogy minden valóban konzervatív amerikai "a fehér felsőbbrendűség híve", ha nem egyenesen "lázadó" vagy "honi terrorista".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!