Újabb fővárosi ingatlan értékesítése ügyében tett feljelentést Budai Gyula

2021. november 19. 11:17

A fideszes képviselő azt mondta, a napokban megjelent hangfelvételen arra tesznek utalást, hogy miután a Bécsi úti ingatlant eladták az osztrák befektetőnek, Berki Zsolt egy új autót vásárolt magának.

2021. november 19. 11:17
null

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés miatt újabb fővárosi ingatlan értékesítése miatt tett feljelentést pénteken. A kormánypárti képviselő az MTI-nek elmondta: a héten megjelent sajtóinformációk szerint egy, a III. kerületi Bécsi úton található 10,5 hektáros, fővárosi tulajdonú ingatlant adtak el egy osztrák befektetőnek. Az ingatlan értékesítésében részt vevők - Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója és Berki Zsolt, aki többször közvetítőként jelent meg a Városháza eladásával kapcsolatban – ugyanazok, akik a korábbi, Nagytétényi úton található ipari park értékesítéséhez is köthetők – ismertette.

Budai Gyula közölte: a sajtóban a napokban megjelent hangfelvételen arra is tesznek utalást, hogy miután a Bécsi úti ingatlant eladták az osztrák befektetőnek, Berki Zsolt egy új autót vásárolt magának. Ez azt sejteti, hogy ismét korrupciós ügyről lehet szó – emelte ki a képviselő, hozzátéve: minden olyan esetben feljelentést tesz majd, amikor olyan információ jut tudomására, amely alapján bűncselekmény gyanúja merül fel egy ingatlan értékesítésénél.

Az országgyűlési képviselő beszámolt arról is: azért fordult ismételten a nyomozóhatósághoz, mert a héten Karácsony Gergely főpolgármester kétszer is olyan nyilatkozatot tett, hogy nem hajlandó összehívni a Fővárosi Közgyűlést, és vizsgálóbizottságot felállítani a fővárosi ingatlanügyek, illetve a Városháza eladásával kapcsolatos ügyek kivizsgálására.

(MTI)

(Fotó: Budai Gyula fideszes képviselő azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én.MTI/Soós Lajos)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2021. november 19. 13:31
Mikor kattan már valamelyiken a bilincs? Addig azt csinálnak amit akarnak. És ezek lölőznek!
Gaál József
2021. november 19. 12:47
Tényleg ez a buzi sok feljelentés... semmi értelme így!!!! Soha senkit nem meszelnek el. (Tocsik, Simon Gábor...stb,stb,stb ,) KÉNE MÁR EGY IGAZI RENDSZER VÁLTÁS!!!!!! PERSZE A LIBSIK, KOMCSIK-ugyanaz kuss!!!! Kipaterolva de nincs igazgatósági meg mittudomén hasonló jó helyek. Kuss, és a korrupt alakokat azonnal felfüggeszteni a beosztásából, fizu semmi majd ahogyan a FÜGGETLEN bíróság dönt!!!!!!!
Berecskereki
2021. november 19. 11:41
A Duna medrét még nem adta el a Fővárosi Önkormányzat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!