Hivatalosan is sikeres a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése

2021. november 04. 13:12

774 ezer – magyar állampolgároktól származó – támogató aláírást sikerült gyűjteni a nemzeti régiók védelme mellett.

2021. november 04. 13:12
null

Immár hivatalosan is elismertté vált a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének a sikeressége - jelentette be csütörtökön Izsák Balázs, a polgári kezdeményezés bizottságának a képviselője, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Izsák Balázs azután tette a bejelentést, hogy szerdán a magyarországi Nemzeti Választási Bizottság több mint 774 ezer – magyar állampolgároktól gyűjtött – támogató aláírás érvényességét ismerte el. Az SZNT elnöke az MTI-nek elmondta: ezzel a polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének mindkét érvényességi feltétele teljesült. Az Európai Unió tagállamainak az illetékes hatóságai több mint egymillió aláírás hitelességét ismerték el, és hét tagállamban – Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Írországban, Belgiumban, Spanyolországban és Litvániában – sikerült a küszöbértéket meghaladó aláírás hitelességét elismertetni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kátai Edit

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2xli
2021. november 04. 17:26
Gratulálok és a további munkában sok sikert kívánok! Hogy a hiteles aláírások száma nem érte el a küszöbértéket a svédeknél, letteknél, szlovéneknél, azon nem csodálkozom, ugyanis 120% alatt teljesítettek. Ellenben a horvátok 170%-ából nem tudtak 100%-ot hitelesíteni, az durva!
BossN
2021. november 04. 14:55
Örülünk neki és gratulálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!