Szlávik János: Nemsokára jöhet a negyedik oltás is

2021. november 22. 11:57

A szakember szerint a koronavírus nem olyan, mint az influenza, úgy tűnik, itt 4-6 havonta fel kell frissíteni az immunrendszert.

2021. november 22. 11:57
null

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Heti Napló műsorában elmondta, hogy náluk

az intenzív osztály tele van, az ott kezelt koronavírusos betegek 80-90 százaléka oltatlan.

Hozzátette: úgy tűnik, nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás, ugyanis elképzelhető, hogy bizonyos időközönként újra kell majd oltatnia magát az emberiségnek. A professzor szerint az ő osztályán sok beteg van, de még nem számít telítettnek, ez azonban az intenzív osztályról már nem mondható el, ott szinte folyamatosan száz százalékon pörög a munka.

Nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás

A szakember figyelmeztetett, hogy a koronavírus nem olyan, mint az influenza, úgy tűnik, itt 4-6 havonta fel kell frissíteni az immunrendszert. Nemcsak azért, mert csökken a védettség, hanem mert újabb variánsok jönnek. Hozzátette: 

úgy tűnik, nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás, néhány országban ez már napirenden van,

elképzelhető, hogy bizonyos időközönként újra kell majd oltatnia magát az emberiségnek.

Magyarországon még nem aktuális kérdés a kötelező védőoltás

Elmondta, hogy sok oltatlan beteg van, és vannak olyanok is, akik az oltás ellenére is kórházi ápolásra szorulnak, de utóbbiak általában nem kerülnek intenzív osztályra, és meg is gyógyulnak. Azzal kapcsolatban, hogy Ausztriában bevezetik a kötelező koronavírus elleni védőoltást, Szlávik János azt mondta: a szomszédban meghozott intézkedések szigorúak, de Magyarországon még jó néhány lépés van ahhoz, hogy idáig eljussunk.  

Nyitókép: MTI/ANA-MPA/EPA/Kósztasz Cironisz

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothlaszlo
2021. november 23. 08:54
Igazuk van meg kell ismételni minél többször, hisz a oltásgyártók zsebeit időnként ki kell tömni pénzel.
Andilla
2021. november 22. 16:30
Kíváncsi vagyok, hányan nézték meg magát a videót, véleménynyilvánítás előtt. Ugyanis az idézett cikk, és a forrás ATV cikk is fontos mozzanatokat elfelejt megemlíteni. Hát, kérem szépen, én megnéztem. https://www.facebook.com/hetinaplo/videos/608522293729009 Szlávik János gyógyszerügynököt egyébként csak azért érdemes meghallgatni, mert véletlenül időnként fontos információk is kicsúsznak a száján, ha az ember odafigyel. Például ez: "Akkor is koronavírus osztályra küldik az illetőt, ha nem is a koronavírus okozta a betegségét." Ezzel itt elárulta a lényegét annak, hogy (a diagnosztizálásra teljesen alkalmatlan teszteken kívül) hogyan generálják mesterségesen ezt az úgynevezett "jáhrváhnyt", amivel már bő másfél éve hülyítik az országot. Még két érdekes, egymáshoz hasonló pillanat is van ebben az interjúban. 7:08 "Ugye, az oltási hajlandóságot különböző módokon lehet növelni. Ennek, ugye, a legsúlyosabb változata a kötelező oltás" - mondja MOSOLYOGVA! Igen halványan, de mosolyog. 11:30 Akkor is mosolyog (itt már nyíltan), amikor a 4. oltásról van szó. Ez a "duping delight" nevű pszichológiai jelenség ("az átverés, a becsapás öröme, gyönyöre, élvezete): az illető élvezi, hogy másokat manipulál. Ezt azzal árulja el, hogy nem odaillő pillanatokban mosolyog. Ezeket a részleteket is hozzá lehetne tenni a többi gyöngyszemhez, amit ő és többi celebdoki társa produkált: https://youtu.be/mb-HYa87qRM
MayorAnna
2021. november 22. 14:43
"...elképzelhető, hogy bizonyos időközönként újra kell majd oltatnia magát az emberiségnek..." - magamfajta vén faszok előnyben: - már nem sokáig kell részt venni ebben a tébolyban.
neeskens
2021. november 22. 14:12
Az lesz a legmegbízhatóbb szakember a szememben aki először ki meri mondani, hogy "nem tudom". Annyi mindent halottunk már mindenféle orvostól, biológustól, infektológustól, epidemiológustól, hogy nem nem lenne elég a net, hogy ide bemásoljam. Nyugodtan meg lehetne mondani, hogy: "kedves emberek, nem tudjuk honnan származik ez a betegség, nem tudjuk meddig tart, hány hullám lesz és milyen erősek. Az oltás valamennyire véd, valameddig, de ezt sem tudjuk pontosan."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!