Orbán: A baloldallal az is rosszul jár, aki rájuk szavaz

2021. november 14. 13:55

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya” – szúrt oda a kormányfő az EU-nak a Fidesz 29. kongresszusán.

2021. november 14. 13:55
null

Ma tartja meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaznak a pártelnökről, valamint a négy alelnök személyéről.

1061 szavazat Orbánra

A kongresszuson – amelyet Budapesten, a Hungexpo területén tartanak – több ezren jelenhettek meg: 1472 küldött érkezik több mint 800 településről az ország minden pontjáról – mondta el korábban Hollik István. Hozzátette: rajtuk kívül még mintegy hatszáz meghívott vendéget várnak, diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:

a kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak,

a résztevők közül mindenki be van oltva. A délelőtt 10 órakor kezdődött esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár. Felszólalt többek között Kubatov Gábor, Kocsis Máté, Kövér László, Szijjártó Péter, Varga Mihály, és Sztojka Attila, romaügyi kormánybiztos is.

Orbán Viktor nem sokkal 15 óra után lépett színpadra, hogy elmondja beszédét. Előtte ismertették a szavazások végeredményét: Orbánt 1061 szavazattal újra elnökké választották.

Fidesz=hit, hűség, bizalom

A régi-új elnök először megköszönte a bizalmat. Mint mondta, engedélyt kért és kapott a családjától is. „Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, a társadnak – még ha nem is áll a rivaldafényben – ugyanolyan nehéz” – indokolta Orbán, aki külön megköszönte feleségének az engedélyt.

Orbán közölte, a Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. A Fidesz hű Magyarországhoz és a magyar emberekhez. „Az elmúlt 33 évben birodalmak süllyedtek el és emelkedtek fel, a hidegháborúból eljutottunk a járványok és a népvándorlás koráig” – mondta.

„Az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb arányban szavaztak bizalmat nekünk, mint korábban más erőkre – mondta a kormányfő. Amíg bírom, csinálni fogom” – tette hozzá. 

„Orbán Viktor azzal folytatta, hogy nekik Magyarország a szenvedélyük, és a csúcsra szeretnék feljuttatni Magyarországot. A nagy tét nem elriaszt, hanem felvillanyoz” – tette hozzá a Bud Spencer-filmből ismert mondást: „ha kicsi a tét, a kedvem sötét”. Háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk – tette hozzá. 

Orbán Viktor felidézte, a korábban tett vállalásokat, így többek között a családok támogatását, az egymillió új munkahelyet, a falvak felemelését, a cigányok munkához jutását. Nem leszünk gyarmat, és Brüsszelben is kiállunk a magyarok érdekeiért - tette hozzá. 12 évvel ezelőtt ezek voltak a célok, és „talpra állítottuk és elindítottuk felfelé az országot. Szavunkat adtuk, és betartottuk, és ezért kérhetjük a magyar választók bizalmát”.

Valóság szövetséges 

A mi szövetségesünk a valóság, míg a baloldal és a liberálisok számára az a legfőbb tudás, hogy megmondják másoknak, hogyan kell élni” – tette hozzá.  

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország még csak feltörekvő ország. Ha szocialisták lennénk, akkor ennyi elég is lenne – jelentette ki.„1100 éves állam vagyunk, és nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk. Innen csak úgy léphetünk előre, ha pontosabban és jobban dolgozunk” – tette hozzá.

A kormányfő azt ajánlja Magyarországnak, hogy akarjon többet, mert még mindig vannak szegények és nem születik elég gyermek.

Még nem elég sem a fizetés, sem a nyugdíj –sorolta. Ha folytatódik a jelenlegi kormányzás, akkor felléphetünk a fejlett országok szintjére.Miért ne lehetnének a magyarok a világ legjobb mérnökei és szakmunkásai? – tette fel a kérdéseket a kormányfő.

A miniszterelnök az elmúlt tíz év eredményeinek felsorolása után rátért az Európai Unióra.

EU-s kérdések

Azért léptünk az EU-ba, mert integrációt ajánlottak – mondta a kormányfő. „Abban állapodtunk meg, hogy csak bizonyos számú dologban döntünk közösen, szó sem volt arról, hogy a homo brusselicus elveszi minden jogunkat. Szó sem volt arról, hogy kultúránkat és hagyományainkat magasabb rendű elvek miatt fel kell adni” – emlékeztetett.

A múltban főként keletről fenyegették térségünket, most pedig Nyugat-Nyugat konfliktus van.Nem adjuk fel a határvédelem jogát, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a házassághozegy férfi és egy nő kell, és az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén” – szögezte le.

Integráció igen, egyesülés nem – mondta Orbán Viktor. A kormányfő bízik benne, hogy a formálódó német kormány nem egy német Európát akar. Meg kell állítani a lopakodó egyesítést az Unióban, mert ez kizárólag az európai elitek érdeke, ez Gyuri bácsi világa – hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy minden államnak joga van kimaradni a migrációból és az Európai Egyesült Államokból.  

Nem elég harcolni Brüsszel ellen, az uniót meg kell reformálni – jelentette ki  a miniszterelnök, aki ezért is támogatja azt az ötletet, hogy szervezzék újra az európai jobboldalt. 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem szabad passzívan elfogadni minden brüsszeli tervet, így például nem adjuk fel a határvédelmet, és ragaszkodunk ahhoz, hogy az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén.

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya” – fogalmazott a Fidesz elnöke. Szerinte az Európai Unió el van rontva, „de eszünk ágában sincs kilépni”. Beszélt a Soros-tervről is, amely részeként migránsokat akarnak betelepíteni az országba, de Magyarország ellenáll.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ma már a világ beruházásainak 70 százalékát a Kelet finanszírozza.

Mi sem örülünk neki, hogy a Nyugat elveszíti a vezető szerepét, de ez nem identitás-probléma. Új helyzet van, és ehhez alkalmazkodni kell. Mivel a NATO tagjai vagyunk, és a USA azt szeretné, ha visszafognánk a kereskedelmünket Kínával, miközben a USA többet kereskedett Kínával, mint amennyit Európával.Minderre pedig nemet kell mondanunk, és az USA példája alapján a lehető legjobb kereskedelmi kapcsolatot kell kiépíteni Ázsiával – hangzott el a beszédben.

A kormányfő szerint arról van szó, hogy lebuktatjuk a nyugatiak képmutatását. „Miközben a Nyugat a felszínen kioktatja a Keletet, addig jelentős üzleteket köt vele.Az idegen érdekeket gátlástalanul kiszolgáló baloldali lépésekre azt kell mondani, magyarok vagyunk, nem hülyék” – jelentette ki Orbán.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szabad Magyarországon berendezkedő pártok hosszú időre kerülnek hatalomra, de sok esetben közbeszólt a külföldi beavatkozás. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy nem vezérlő eszméket, hanem a népet kell szolgálni, és így lesz valaki megkerülhetetlen erő.  „A baloldal nem tudott élni a felhatalmazással, amit korábban kapott” – tette hozzá.

Ellenfeleinkről a lehető legnagyobb elegancia mellett is csak a legrosszabbat tudom mondani,majd pedig Mikszáth Kálmánt idézte a kormányfő. Orbán szerint miközben „a mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, míg a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz”.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy „újra győzni fogunk”, mert Magyarországnak nem hátra, hanem előre kell mennie. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! – zárult a szónoklat.

Összesen 517 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2021. november 15. 10:10
A komcsinacikat megüti a laposguta.
barnabibambi
2021. november 15. 06:23
Orbán a nemzetpusztító elmondta a hülyeségeit a fidesznyik bagázsnak.Ők birka módon el is hiszik.Nos ez a kelekótya azt hiszi hogy alamizsnával meg lehet venni a nyuggerokat ,téved mi már kijártuk az élet iskoláját és a hülyék hazudozását fel se vesszük. A pénzt elköltjük és arra szavazunk akik bosszút állnak a 40000 halott honfitársainkért!
nagykutya
2021. november 15. 04:23
"Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként." ha ha ha !
Marcus Gravius
2021. november 15. 02:49
Nyugat-Európa beteg, ratyi, buzi. Kifog halni. De ez nem baj. Ez csak a természetes szelekció. A satnya, a gyenge, az elfajtott féreg elbukik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!