Közös V4–Türk Tanács-csúcsot szeretne Orbán

2021. november 12. 16:06

A csúcs a jövő év elején lenne Budapesten.

2021. november 12. 16:06
null

Magyarország indítványozza, hogy a Türk Tanács és a visegrádi országcsoport (V4) tartson legmagasabb szintű vezetői tanácskozást Budapesten 2022 első felében – jelentette be pénteken Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának isztambuli csúcstalálkozóján.

A magyar kormányfő beszédében emlékeztett: Magyarország vezeti a V4-ek együttműködését 2022. júliusig. Orbán Viktor az isztambuli csúcs keretében Szadir Zsaparov kirgiz, valamint Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel is kétoldalú megbeszéléseket folytatott.

A magyar kormányfő kétnapos látogatáson tartózkodik Törökországban, előző nap Ankarában a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács 5. ülésén vett részt kormánya tagjainak kíséretében.

(MTI, fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fagyongy.fgy
2021. november 13. 09:12
Szlovákkal szemben, "magyarként" (az "ember és ember"-közti kapcsolat kereteitől teljesen függetlenül, mert az ragyogóan működhet a kölcsönös vonzások/taszítások ésszerű (és "szívszerű") logikája szerint) SOHA ne hozd magad olyan helyzetbe, hogy "sípcsonton rúghasson" (...ő jöhessen neked, szemből, lendületből, mikor védtelennek látszol a szemében éppen)... Mert meg fogja tenni. Azért mert ő szlovák, te pedig magyar vagy. (Ha képes és szeretne éppen, "csak" emberként tekinteni rád: akkor vannak esélyeid, hogy nem teszi meg mégsem...) Egész közösségi létük fő tétele: a kicsi magyarba-rúgás is nagyba' számít! Sőt, eleve: a sok kicsiből lesz a nagy! Nem hagyhatsz ki egyetlen lehetőséget sem, ha igaz szlovák vagy. A "cseheket" (a sörből révedt álmaikkal az ő csodálatosan fennkölt "legműveltebbségükről" valamennyi szláv FÖLÖTT...) elég csak bosszantani (az is mindig kellően édes...), a magyarokat rúgni muszáj... Különben "magyarok" lesznek valóban, tehát: URAK. A "magyar", ha kiteljesedhet: ÚR. (...az igaz szlovák "szemében") ...Tehát: vezet. Ő dönt és mi megyünk... Néha, ha tényleg elanyátlanodnak (eltanácstalanodnak / nem tudják mi tévők legyenek / megkapják soros pofonjukat a magyarok helyett úrnak/vezetőnek remélt vagy hitt más népektől (oroszok/"nyugatiak": egyre megy...)), horgadhat bennük némi nosztalgia a magyar "urak" iránt. (A csehek nagyon "hitványka" uraknak bizonyultak...) Nagy, nagyon nagy feladat: ÚRként nyerheted magad mellé/mögé őket, s akkor követnek, valóban hűséges szelídséggel, amíg tényleg ÚRként viselkedsz, s URukként tekinthetnek rád. (...egyebekben: TÚLNYOMÓ többségük szelíden emberséges és ezért az alattomos, hátulról-bokánrúgásra nehezen viheti rá őket a lélek (ha egyáltalán...), erre számítani lehet mindig...) Vajon hány mai "magyar" VEZETŐ képes erre? Ez az "úri" szerep igencsak terhes: köteles vagy mindig JÓL dönteni, az a te dolgod, hogy átlásd a közeli s távoli dolgokat egyaránt, onnan föntről - gondoskodj mindig JÓL a "törzsöködről" és jövőjéről. Ha következetesen elbaltázod a dolgokat (pl. FIGYELEM: "nyaku(n)kra hozod a törököt/oroszt/németet"!!!!...), mert igazából csak a "lovak/nők/kártya" érdekel, bizony otthagynak majd, s ha az árokszéli sárból tápászkodsz éppen, félig bódultan, bizonyos, hogy nemcsak kiköpni fognak, hanem rúgásra lendül bennük az indulat... Szóval ez a "V4/Türk Tanács" elképesztően nagy feladvány!!!! Úri módon kellene nekiveselkedni...
-Zsolt-
2021. november 13. 02:25
Janicsárnak állt a törpe? Mikor tér át az iszlámra?
Newman
2021. november 12. 23:48
BIRODALMAT így is lehet csinálni, KÖSZÖNJÜK!:)
Newman
2021. november 12. 23:23
A jövőnk Keleten épül!!! Együtt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!