Történetének legnagyobb béremelése előtt a MOME

2021. november 26. 09:51

A MOME 2022-ben összesen közel 4 milliárd forintot fordít munkatársai javadalmazására, ez meghaladja az egyetem eddigi teljes költségvetését.

2021. november 26. 09:51
null

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elfogadta az egyetem 2022-es költségvetését, benne a MOME történetében példátlan mértékű, átfogó bérrendezéssel. Az intézmény megújításának folyamata ezzel új mérföldkőhöz ért — jelentette be Böszörményi-Nagy Gergely alapítványi elnök. A szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközlemény szerint

a MOME 2022-ben összesen közel 4 milliárd forintot fordít munkatársai javadalmazására,

ez pedig meghaladja az egyetem eddigi teljes költségvetését.

Jelentős bónuszok

A modellváltás előtti utolsó év, azaz 2019-hez képest az egyetemi tanárok alapbére jövőre 84%-kal, a docenseké 84%-kal, az adjunktusoké 113%-kal, a tanársegédeké 144%-kal nő. Ezen felül

megfelelő teljesítmény esetén az új alapbérekhez 2022 második felétől jelentős bónuszok is társulnak.

Az egyetemi tanárok jövedelmének elérhető teljes növekedése 2019-hez képest így 107%, a docenseké 107%, az adjunktusoké 139%, a tanársegédeké 174% lesz. 

Duplájára nőnek a legfontosabb hallgatói támogatások

A közleményben hangsúlyozzák, hogy 2022-ben a legfontosabb hallgatói támogatások mindegyike (köztük a tanulmányi, a szociális, közéleti ösztöndíj, a tankönyv- és jegyzettámogatás)

egységesen 100%-kal, azaz a duplájára nő a MOMÉ-n. 

Az egyetem ezzel felzárkózik a visegrádi országok élmezőnyéhez, egyes pozíciókban egyenesen a régiós intézmények mezőnyének élére ugrik – olvasható a közleményben.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. november 27. 08:00
azért a dia-t se feledjük, a parti nagynak kifizetett 90 milával, meg a többivel. ha még egyszer vki felteszi a kérdést hogy mér nem takarodnak már el ezek innen, feladom
mucsay
2021. november 27. 06:48
a mome ultragáz, a legnívótlanabb beltenyészet az országban, rosszabb mint a színházak és a könyvkiadás együtt
Besenyő István újratőtve
2021. november 26. 18:28
"nem azért adunk egy oktatónak fizetést, mert velünk fúj egy követ, hanem azért, mert oktatói feladatot lát el. a ballibsi tanárnak ugyanúgy jár a fizetésemelés, mint a jobbkonzervatívnak. felejtsük már el ezt a törzsi gondolkodást." És persze ez fordított esetben is így lenne ... na ez az amit annyira rühelek bennetek.
Carsac
2021. november 26. 11:51
"A béremelés nem fogja meghatni őket, túlnyomórészt lelkes ellenzékiek ők!" Valóban, bizonyos körökben illik "ballib értelmiséginek" lenni. Ezzel csak az a baj, hogy a ballib mára ugyanolyan "értelmiség" ahogyan Gyurcsány kormánya "szakértői" kormány volt. Idő kell, mire ezt feldolgozzák az emberek, ide értve Pintér Béla, Mucsi Zoltán meg a többiek megnyilvánulásait. Nem arról szól a történet, hogy a jelenlegi kormány a legtökéletesebb, inkább arról, hogy a mai alternatíva a hazugság, széthúzás (ld. ellenzéki elnökválasztás) és mókusvakítás Csimborasszója. Inkább választok egy olyan stabil kormányt, melyet már Nyugat - Európában is irigyelnek. No persze nem a ballib sajtó, csak az emberek, akikkel beszélek, mikor arra járok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!