Marco Rossi marad a szövetségi kapitány

2021. november 12. 16:36

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt is elmondta, gondolkodnak azon, hogy megemelik az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentik az NB II-ét.

2021. november 12. 16:36
null

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke egy pénteki interjúban kijelentette, 2025-ig biztosan Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya. „Megbeszéltük Rossival, hogy marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig a kapitány, és abban bízom, hogy majd azt követően is tudunk új szerződést kötni vele” – szögezte le az elnök a portfolio.hu portálnak nyilatkozva. Hozzátette, bízik az olasz szakvezetőben, aki összességében jó csapatot rakott össze, nem véletlen, hogy voltak is megkeresései, nem is rossz csapatoktól. 

Rossi esetleges távozása azt követően vetődött fel egyre többször, hogy a nemzeti csapat az Európa-bajnoki döntős Angliától, majd kétszer Albániától is kikapott a világbajnoki selejtezősorozatban. Az európai, illetve a nemzetközi szövetségtől kapott pénzbüntetések és zárt kapus szankciók kapcsán Csányi elárulta, a vénaszkenner bevezetését tervezik a stadionokban a szurkolók minél hatékonyabb azonosíthatósága érdekében. A magyar bajnokságról az MLSZ elnöke úgy vélekedett, a színvonala jelentősen javult az elmúlt időszakban, de nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az NB I-ben játszik. 

„Gondolkodunk is azon, hogy megemeljük az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét” – nyilatkozta. Csányi kijelentette, nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. „Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben” – hangsúlyozta.

(MTI)

(Fotó: Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Wembley Stadionban tartott sajtótájékoztatón Londonban 2021. október 11-én. A labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában a magyar válogatott október 12-én este a Wembley Stadionban, az angolok otthonában lép pályára.MTI/Kovács Tamás)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. november 13. 19:49
Rossi legnagyobb hibája, hogy nem hajlandó észrevenni azt az 50 (ötven) olyan magyar játékost, aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban játszik. Tehát nem kispados, meg azt írják róla, hanem AKI MINDEN HÉTEN KEZDŐKÉNT JÁTSZIK. Ne csodálkozzon senki, mert ez az 50 játékos már évek óta megvan. Ezt Orbán Viktortól lehet tudni, ő pedig nem téved, foci ügyekben meg pláne nem: 2007. április 1., Felcsút. Orbán Viktor: "Én azt gondolom, hogy el tudunk jutni oda 7-8 év alatt, hogy legyen 50 olyan magyar játékos, aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban JÁTSZIK. Tehát nem kispados, meg azt írják róla, hanem aki minden héten kezdőként játszik. És ha lesz 50 (ötven) ilyen emberünk, akkor abból lehet egy jó válogatottat összerakni, már csak edző kérdése onnantól kezdve. És akkor nemzetközi szinten a válogatottak területén már jegyezni fognak bennünket." Orbán-interjú a Puskás Akadémia megnyitóján (videó, 9:50-től) https://www.youtube.com/watch?v=leElrZLTwok
GéKI
2021. november 13. 13:25
Kíváncsi lennék melyik magyar klubtulajdonos perkálna le mondjuk Szalai Attiláért 25 millió eurót vagy Szoboszlai Dominikért 70 milliót. Mert ugye ezen is múlik hogy ők itthon, vagy külföldön játszanak...! De mondjuk akkor sem értem, hogy ez miért lenne jó? Szóval a magyar klubok azt veszik meg akit meg tudnak fizetni... hál az istennek, egyik másik magyart már nem tudják...! - elsősorban persze azért mert túl jók! - egy magyar klub pénztárcájához...!... és ez nem gondolnám, hogy nagyon gyorsan megváltozna. Bár a tehetség nevelés sem egyszerű, de még mindig megoldhatóbb, mint a "nagypénzű" szponzorok bevonása a magyar bajnokságba... a nélkül meg nem megy!
GéKI
2021. november 13. 13:13
"Csányi kijelentette, nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. „Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben” – hangsúlyozta." A mai pénzügyi viszonyokat figyelembevéve az a legjobb forgatókönyv: Lesz úgy 20-30 - igazán topp bajnokságban játszó magyar játékos, akik egy igazán jó válogatottat alkotnak. Lesz jónéhány magyar játékos, további erős bajnokságokban. A magyar bajnokság legnagyobb érdeme az, hogy "nevelőklubokként" működnek... a tulajoknak ezért éri meg befektetni. Igazán topp klubhoz annyi pénz kellene amennyit egy magyar klub soha nem tud "összekalapolni"... ha csak nem talál valami "madarat"... de az is csak egy... és nem egy egész bajnokság. Nem is értem Csányi mit is akar tulajdonképpen...! - mondjuk Ő maga befektetne? - Ha igen, akkor ,miért nem?
Bonaparte
2021. november 12. 21:44
picsányi te!!!! átírattad a cikket, néhány órája még bezárattad volna a "B" közepet, most meg infantilis hülyegyerekként kint tapsolsz a világ leggyengébb csapata ellen Infantinó haveroddal... kubatov anno megpróbálta kizárni a valódi, vérbeli, igaz szurkolókat de rábaszott.. te oszt?! IDIÓTA!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!