Magas koncentrációban van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

2021. november 03. 09:26

Az Nemzeti Népegészségügyi Központ azt kéri: aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

2021. november 03. 09:26
null

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) internetes oldalán azt írták: a 43. héten az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló,

de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz koronavírus-koncentrációja.

Hozzátették: emelkedő tendencia volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Szekszárd és Szombathely mintáiban. Csökkenés egyedül Nyíregyháza szennyvíz-mintájában volt mérhető, a többi város szennyvize stagnál – írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a vizsgált magyarországi települések egyre nagyobb hányadát jellemzi emelkedett vírus-koncentráció, a települések zöme mérsékelt, Nyíregyházán pedig alacsony koncentráció volt mérhető. Az NNK azt kéri: aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falitszisz
2021. november 03. 12:23
Én inkább a kertbe pisálok.
illibernyák
2021. november 03. 10:51
2021 október vége Orbán: nem támogatom a maszkivselést, nem lesz kötelező maszkivselés, a maszk nem véd meg, csak az oltás. Pár nappal később Gulyás kancsó: Kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedésben. Lehet és kell pofázni az egyéni felelősségről de bazd meg Viktor, döntsétek már hogy mi a kurva anyátokat akartok kommunikálni. Megzavarjátok a birkákat. Szerdán habzó szájjál szidják Karácsonyt, mert a maszkivselést sürgeti, két nappal később meg tapsikolnak a kormányzati szigorításoknak, amelyek nagyon "időszerűek voltak". Ki tudja hányan fognak elhullani a 2022es április választás előtt csak azért mert maszk nélkül flangáltak a birkamenetben! Tényleg megérte?? Pár kampányfotóért feláldozni a saját támogatóikat? Szarházi g&cik!
airmax
2021. november 03. 10:33
Én is átestem rajta.. és jóllehet nem voltam kórházban, ambuláns kezelésen kaptam a bamlinivimab-ot... De bekeveredtem oda ahol a kovidos betegek feküdtek, és nem kívánom még csak azt sem, hogy ilyen látványban legyen részed... De te tudod... Ha úgy érzed védett vagy lelked rajta... de azért nem árt, ha az ember a családjára, ismerőseire is gondol...
sersem
2021. november 03. 10:23
Be kell oltani a szennyvízet is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!