Kásler: Mindenkinek kérnie kell a harmadik oltást

2021. november 22. 12:52

A miniszter szerint ugyan a magyar egészségügy heroikus küzdelmet vív, de a legmagasabb szinten áll helyt a járványban.

2021. november 22. 12:52
null

Minden a koronavírus elleni oltás mellett szól, az oltás hatékonyságával semmi nem vetekszik – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Kásler Miklós szerint

ha sokan veszik fel az oltást, le lehet törni a járvány negyedik hullámát.

Hozzátette: minden tudományos eredmény arra mutat, hogy mindenkinek kérnie kell az oltást, illetve a már kétszer beoltottaknak kérniük kell a harmadik dózist is. A miniszter kitért arra: vizsgálatok szerint a megfertőződés, a kórházba kerülés az oltatlanok esetében 4-6-szoros eséllyel következik be.

A magyar egészségügy a legmagasabb szinten helytáll a járványban

Kásler Miklós azt mondta, az első két oltás után az idő előrehaladtával jelentősen csökken a védettség mind az ellenanyag-szintet, mind a sejtes immunitást tekintve,

ezt lehet a harmadik oltással ismét 90 százalékra emelni.

Megjegyezte, a koronavírus okozta halálozás rizikója a krónikus betegséggel küzdők – cukorbetegség, szívelégtelenség – esetében három-négyszeres.

Kásler Miklós kijelentette: a magyar egészségügy ugyan heroikus küzdelmet vív, de a legmagasabb szinten helytáll a járványban. Az egészségügyben dolgozók fáradtak, a lelki teher nagy rajtuk, de reményét fejezte ki, hogy az emberek növekvő átoltottságával, kevesebb kórházi esettel az ágazat terhei csökkennek.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jabjab
2021. november 22. 20:48
_
szarcsi1
2021. november 22. 20:28
Aki nem oltatja be magát és megbetegszik, fizesse ki a kórházi ápolás költségét.
sorivo4
2021. november 22. 18:54
A vakcina arra szolgál, hogy a szervezet megismerje a vírust, és semmi másra. Ha egyszer megismerte, akkor ismeri. Nem kell több vakcina. Az antigénszintet nem kell a maximumon tartani. Mert azt a szervezet majd termeli, amikor kell. Mert már ismeri a vírust. A vakcina nem az antigénszint folyamatos szintentartására szolgál. Azt ajánlom, hogy elégedjenek meg kettővel és kapkodják magukat, hogy minél előbb véget érjen a járvány. Mert kifutottak az időből. Az emberek meg lassan a türelemből.
Marcus Gravius
2021. november 22. 18:48
Nem fogom felvenni a 3. oltást. Gondolom utána jönne a 4. meg az 5. is szép sorba... aha.... Szurkáljad félévente a fasszopó kurva anyádat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!