Exkluzív videón a baloldali oligarcha vadászbirtoka

2021. november 03. 15:34

Az erdélyi Kovászna megye hegyei között, ezer méter magasan fekszik a Komandó nevű község, ahol Bige László, baloldali oligarcha vadászbirtoka található.

2021. november 03. 15:34
null

Mint arról korábban írtunk, Bige László totális háborút hirdetett a kormány ellen a Partizán egyik adásában. 

A baloldali oligarcha ekkor jelentette be azt is: hajlandó anyagilag is támogatni Márki-Zay Péter kampányát.

Mint fogalmazott: a mai kormány helyett a tarka macskáját is inkább tudná ajánlani az országnak. Bővebben erről ide kattintva olvashat.

Felajánlás, találkozó, büntetőeljárás

A Mandiner olvasói számára az ellenzéki miniszterelnök-jelölt támogatásának szándéka azért lehet meglepő, mivel a baloldali oligarcha korábban, egy márciusi Partizán-interjúban gyakorlatilag felajánlotta, hogy ha megszüntetik vele szemben a büntetőeljárást, akkor távol tartja magát a politikától. A büntető igazságszolgáltatást viszont láthatólag nem hatotta meg Bige László felajánlkozása, és az eljárás megszüntetése helyett vádat emeltek ellene.

Szintén év eleji fejlemény, hogy Horn Gábor, az EU-s pénzekből ellenzéki előválasztási vitákat szervező Republikon Intézet vezetője is tiszteletét tette Bige házában. Biztosat persze nem tudni, sem a látogatásról, sem arról, ha így volt, miről egyeztettek, ugyanis az egykori SZDSZ-es politikust hiába kérdeztük, nem reagált Bige Lászlóval való kapcsolatára vonatkozó kérdéseinkre.

Exkluzív videón Bige László vadászbirtoka

Bige László ingatlanai kapcsán azonban a legfrissebb fejlemény, hogy a Mediaworks Hírcentrumának köszönhetően exkluzív felvételek kerültek elő a baloldali oligarcha vadászbirtokáról. Az erdélyi Kovászna megye hegyei között, ezer méter magasan fekszik a Komandó nevű község, ahol Bige László, baloldali oligarcha vadászbirtoka található.

A Mediaworks hírcentrumának videóját Bige László birtokáról az alábbiakban tekintheti meg:

***

Bige László

Bige László 1958-ban született Nagyváradon, Romániában egy erdélyi nemesi családban. Állítása szerint családjából, amelytől a szocializmusban minden vagyont elvettek, a legtöbben emigráltak. Szülei kétéves korában elváltak. A kolozsvári egyetem gyógyszervegyész szakán végzett, de eleinte kereskedelemből élt. Miután édesanyja Magyarországon telepedett le, 1984-ben, 26 évesen ő is követte.

A Forbes és a Napi.hu becslése szerint Bige 115,5 milliárdos vagyonával jelenleg Magyarország tizenkettedik leggazdagabb embere. A befolyás-barométer szerint 2018-ig folyamatosan az ötven legbefolyásosabb magyar között szerepelt, ám pozíciója a 2011-ben mért 17. helyről fokozatosan romlott, és 2019-ben kikerült a listáról. Legfontosabb érdekeltsége a főként műtrágyagyártással foglalkozó Bige Holding cégcsoport.

A Bige Lászlóról készült portrénkat ide kattintva olvashatja.

Bige László 1958-ban született Nagyváradon, Romániában egy erdélyi nemesi családban. Állítása szerint családjából, amelytől a szocializmusban minden vagyont elvettek, a legtöbben emigráltak. Szülei kétéves korában elváltak. A kolozsvári egyetem gyógyszervegyész szakán végzett, de eleinte kereskedelemből élt. Miután édesanyja Magyarországon telepedett le, 1984-ben, 26 évesen ő is követte. A Forbes és a Napi.hu becslése szerint Bige 115,5 milliárdos vagyonával jelenleg Magyarország tizenkettedik leggazdagabb embere. A befolyás-barométer szerint 2018-ig folyamatosan az ötven legbefolyásosabb magyar között szerepelt, ám pozíciója a 2011-ben mért 17. helyről fokozatosan romlott, és 2019-ben kikerült a listáról. Legfontosabb érdekeltsége a főként műtrágyagyártással foglalkozó Bige Holding cégcsoport.

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2021. november 03. 23:04
Szóval, elgondolkodtam Bigén. Évtizedek óta próbálkozom szakikkal, fél kezemen meg tudnám számolni, hányan végeztek tisztességes munkát, korrekt áron. Sok szakival volt már dolgom, kipróbáltam mindenfélét, mégsem tudok hatni rájuk. Ezért mindig elámulok, ha ilyen monstrumokkal tanálkozom, akiknek -gondolom ellenvetés nélkül- engedelmeskedik egy környék összes munkára fogható lelke. Arról már nem is beszélek, ha házimunkára, kerti munkákra, vagy akár ápolásra lenne szükségem, mivel bírhatók tisztességes munkavégzésre, megbízható alkalmazásra. Szóval, lehet valami varázsereje Bigének, hogy ez működik nála. Aztán itt van a másik dilemma, miből mennyi az elég, mikor kapja el a gépszíj és kit, aztán hogyan darálja be minden porcikáját? Megnézegettem a fotókat, és valami nagyon disszonáns az egész túlgazdagodott világban. Mert abban élünk, manapság úgy, ahogy még sosem éltek ebben a hazában. Eltűntek a mértékek, velük együtt az értékek is, hiszen a közbeszéd lassan vérszomjassá fajul, miközben ennyi túltáplált, kipofásodott, meghasasodott, és orvosi tanácsokkal naponta ezerszer ellátott polgár még nem autózott itten ilyen autókkal, ennyi lóerővel, s ennyi sztrádán, mint manapság. Mivé fajulhat ez tovább? Nem jó ez így. Bigének nem hiányzik pár milliárd, mégis úgy viselkedik, mint akinek elveszik a jussát. Az asztalosnak nem hiányzik, hogy jusztis átverjen, mégsem tagadja meg magát, becsap .... és fut tovább. A napokban virágot vettem ... a műkörmös eladó mereven figyelte a szemem és vagy ötszáz forinttal átvert ... hová tart így az ország? És egy kategória mind, Bige, a sunyi asztalos és a veresre festett hajú, műkörmös leány. Ugyanaz a motiváció, ugyanaz a lelketlenség, és majd ugyanaz a sivárság, ami az összkomfort dacára vár reá. A fösvénység ez, nem más.
kérdés
2021. november 03. 22:13
Elhiszem, hogy el vagytok keseredve. Nincs hová hátrálni.
123321
2021. november 03. 18:59
szétosztjuk a szegények között
zakar zoltán béla
2021. november 03. 18:53
Buga JAKAB...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!