Reuters: A magyarok sorba állnak az oltásért, miközben Európa-szerte rohamosan terjed a korona

2021. november 23. 08:19

A hírügynökség szerint Európa ismét a világjárvány epicentrumává vált.

2021. november 23. 08:19
null

Hétfőn sorokban álltak az emberek a COVID-19 elleni oltásokért Budapest főbb kórházai előtt, mivel Magyarország először kínált előzetes regisztráció nélkül oltást az új fertőzések megugrása közepette – fogalmazott a portál. A hírügynökség szerint Európa ismét a világjárvány epicentrumává vált, mivel a globális megbetegedések és halálozások feléért felelős,

a tiltakozások pedig erőszakossá váltak Hollandiában és Belgiumban a hétvégén az új korlátozások miatt.

Ausztria hétfőn lépett be a negyedik nemzeti karanténba, miután tízezrek vonultak fel az új korlátozások ellen. Németországban vita folyik a COVID-19 elleni védőoltások kötelezővé tételéről. Magyarországon – eközben – pénteken 11 289 új megbetegedést jelentettek rekordszámú, hétfőn pedig 27 209 új megbetegedést jelentettek péntektől vasárnapig és 392 halálesetet.

Kapcsolódó

Délig 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be
György István szerint sikeresen indult az oltási akcióhét. Bővebben is érdekel...

György István szerint sikeresen indult az oltási akcióhét.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illibernyák
2021. november 23. 17:50
Oltásellenes szélsőjobb! Van-e összefüggés a koronavírus terjedése és a szélsőjobboldal támogatottsága között? Egy egyetemi kutatócsoport szerint igen: a Spiegel arról ír, hogy a müncheni Research Institute for Social Cohesion munkatársai összehasonlították a 2020-as járványügyi adatokat a 2017-es szövetségi választás eredményeivel, és arra jutottak, hogy AHOL 2017-BEN A SZÉLSŐJOBBOLDALI ALTERNATÍVA NÉMETORSZÁGÉRT (AFD) TÖBB SZAVAZATOT SZERZETT, OTT HÁROM ÉVVEL KÉSŐBB A KORONAVÍRUS IS GYORSABBAN TERJEDT.
Latoszog
2021. november 23. 13:00
Furcsa országban élünk! Mindenki hosszú sorban áll a "regisztráció nélküli" oltásért, mikor az értelmes ember előzőleg egy egyszerű időpont foglalással pár perc alatt megkapta azt. Másra nem tudok gondolni, csak hogy nálunk hatalmas mértékű a digitális tudatlanság.
zara
2021. november 23. 12:05
és aki be akarta adatni az miért kellett idáig várjon? hullám tetején tömegvakcinázás az meghivó a variáns gyártásra, nem intelligens... a magyar 'szakemberek' nullák...
totumfaktum
2021. november 23. 11:10
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!