Felújítják a Magyar Nemzeti Múzeum belső tereit

2021. november 17. 08:40

Megújítják a fogadótereket és a múzeumi boltot, valamint kávézót is kialakítanak.

2021. november 17. 08:40
null

Belső felújítási munkák kezdődtek a Magyar Nemzeti Múzeumban, melyek során megújítják a fogadótereket és a múzeumi boltot, valamint kávézót is kialakítanak – írja a PestBuda.Teljesen megújulnak az épület közönségforgalmi terei – számolt be róla közösségi oldalán az intézmény főigazgatója. L. Simon László kifejtette, a régi, „retró hatású" bútorokat már elbontották, zajlik az évtizedek alatt megkopott kelheimi mészkőpadló polírozása.

Hozzátették: ezután

elkezdik a földszinten található látogatói terek felújítását:

új fogadópult készül, és a Narmer Építészeti Stúdió (ők tervezték többek között az Országos Múzeumi és Restaurálási Központot a Szabolcs utcai kórház helyén) tervei szerint újul meg a múzeumi bolt és alakítják ki a kávézót is. A Magyar Nemzeti Múzeum klassszicista épülete 1837 és 1847 között épült Pollack Mihály tervei szerint, legutóbb, 2018-2019-ben a patinás épület kertje újult meg teljesen.

Fotó: Facebook/ L. Simon László

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2021. november 17. 11:27
Jó volna egy kiállítással végre az LMBTQI történelmet is feldolgozni legalább a késő középkortól fogva, de nem a szokásos kolonializáló, patriarchofeudális nézőpontból.
anegy_
2021. november 17. 09:39
Na, még ez is belefér a Kormány-büdzséjébe! A nagy kivéreztetés ellenére. Csak a butapestiek által választott bal-libbant maffia-moslék vezetés építésre alkalmatlan. Egyet tudnak, amit szajkóznak, "lopni"!!! De azt nagyon.
Nehidd El
2021. november 17. 09:03
Nem kellene inkább eladni az egészet? Nem beszarni állandóan, hanem időnként talán lépni is! - H.G.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!