Ma levelet kaptam egy Németországban élő magyar hölgytől

2021. november 07. 14:00

„Németországban kezd kitörni a pánik a »Blackout« miatt. Egyesek már aggregátort vesznek.”

2021. november 07. 14:00
null
Németh Balázs
Németh Balázs

„Ez hihetetlen! Az elmúlt napokban láthattuk, hallhattuk itthon is, hogy Németországban és Ausztriában próbálják felkészíteni az embereket egy hosszabb áramszünetre. Olyan »ismeretterjesztő« videó is készült, amelyből kiderül, mit kell csinálni, ha télen nem lesz fűtés.

Rossz tréfának gondoltam az egészet, annál is inkább, mert a videók tele vannak bugyuta, gyermeteg tanácsokkal. Nem hittem, hogy bárki komolyan veszi. Az például ki sem derül a filmekből, hogy miért lenne valós veszély 2021-ben egy napokig, akár egy-két hétig tartó teljes áramszünet.

Ma azonban levelet kaptam egy Németországban élő magyar hölgytől. Elküldött több friss »pánikkeltő« cikket a német portálokról, és a levélből úgy tűnik, hogy a pánikkeltők elérték a céljukat:
»Szia Balázs!
Itt Németországban úgy tűnik, kezd kitörni a pánik a
'Blackout' miatt. Egyesek már aggregátort vesznek. A boltok tegnap feltűnően kiürültek. Olyat is olvastam, aki a pincéjét kiürítette és elkezdte feltölteni tartós élelmiszerrel. Kíváncsi lennék mi a véleményed erről a helyzetről?«

  1. Félelmetes.
  2. Nyugat-Európa menthetetlen.
  3. Azért jó lenne kideríteni, mi lehet a háttérben! Kinek áll az érdekében, hogy pánikot, bizonytalanságot okozzon? Mi a cél?

KIEGÉSZÍTÉS: hamar jött egy lehetséges megfejtés! Az egyik hozzászóló szerint amíg erre koncentrálnak az emberek, nem lesz tüntetés a magas energiaárak miatt. Magyarul örülnek, hogy van áram és fűtés, az sem baj, ha csillagászati áron!! Lehet benne igazság!”

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Quelle957
2021. november 08. 17:00
Mi ezt átéltük a kilencvenes években, még pénzünk sem volt bekészíteni, hiperinflacio volt, faztunk, éhesek voltunk, mégis itt vagyunk. Pedig előtte Jugoszláviában jól éltünk. Mire kissé jobb lett volna, itt a vírus meg a migránsok. Az utóbbitól jobban félek, mert ellenük nincs oltás se. És már agresszívak, és nem csak a rendőrség-gel a határon.
Agnieszka
2021. november 08. 10:35
Olyan cca. 400l mélyhűtőm van tele, nem is annyira hússal, inkább zöldséggel. 2-3 nap áramszünet és kuka. rémes lehet ezzel szembenézni. Ott és akkor vásárolok, ahol és mikor a legolcsóbb. Mindenkinek ajánlom pl. a METRO 2.5 kg-s kevert, fagyasztott zöldségeit, van vagy hatféle. A "Lipcseiben" pl. kicsi, kerek répák, spárga, borsó. Egyik jobb, mint a másik.
arnoldh
2021. november 08. 09:38
Én nem találkoztam itt a hanyatló németországban üres polcokkal! Minden árucikkből van elegendő. Szerintem ez elég érdekes.
röviden
2021. november 08. 08:09
Tudható volt, hogy előbb-utóbb ez is eljön, de nem gondoltam, hogy megérem. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!