Fekete-Győr: Nincs is annál konzervatívabb, mint megnyitni a házasság intézményét mindenki előtt

2021. november 02. 10:50

A Momentum távozó elnöke a tanulással és az apasággal szeretne már foglalkozni. Emellett szerinte a Momentumnak megkerülhetetlen mértékű frakciója lesz.

2021. november 02. 10:50
null

Fekete-Győr András a Blikknek adott interjút, amelyben megemlítette, hogy azért beszélt az ellenzék '56-os megemlékezésén Kodály köröndig érő tömegről, mert a színpadra lépése előtt a szervezők megkérték erre, mivel „azt az információt kapták, hogy megtelt az általuk lefoglalt terület”.

Újfent diplomatikus választ adott arra, hogy melyik Annát támogatja a Momentum elnöki székéért folyó harcban.

Kifejtette, hogy bár a Momentum elnöksége gyakorlatilag kiszavazta vezetői pozíciójából, „nem mentem át semmilyen depresszión, inkább lehetőséget látok abban, hogy a cselekvés kényszerét egy időre fel tudja váltani a gondolkodás szabadsága”.

Az előválasztási eredményről

Azt, hogy a szavazóknak csupán 4 százaléka szavazott rá az ellenzéki előválasztáson, így értékelte: 

A választók egy olyan embert kerestek, akiről elhiszik, hogy kormányozni fog egy tízmilliós országot.

Én egy parlamenten kívüli párt elnöke voltam, nem rendelkeztem parlamenti, vagy kormányzati tapasztalattal. Nem vezetek várost, nem vagyok az Európai Parlament alelnöke vagy éppen frakcióvezető” – mondta.

Fekete-Győr a Momentumról

Arra a kérdésre, hogy „egy liberális párt miért egy keresztény-konzervatív jelöltet támogat” kifejtette, hogy vitatkozna a liberális jelzővel. Szerinte gazdaságpolitikai téren a vadkapitalizmus nem a Momentum világa.

Ezután kifejtette, hogy szerinte 

a Momentumnak megkerülhetetlen mértékű frakciója lesz, vagyis nélkülünk nem fog tudni átmenni törvény”.

Egyébként az előválasztáson csupán tizenöt Momentumos képviselőjelölt nyert a 106 egyéni választókerületben.

A melegházasságról

A melegházasság kapcsán elmondta, hogy Európában több helyen „konzervatív kormányok” vezették be. „Nincs is annál konzervatívabb, mint azt mondani, hogy a házasság intézményét megnyitjuk mindenki előtt” – szögezte le a Momentum korábbi elnöke. „Itt persze a polgári házasságról beszélek, az egyházak életébe nem szólhatunk bele. [...] E tekintetben Márki-Zay Péter is egy csónakban evez velünk” – tette hozzá.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. november 03. 17:04
mondhatnám, hogy baszódj meg, csak nem tudom, hogy ki teszi meg?
jobbközépen
2021. november 03. 08:00
A tanulás a kulcs szó, na az nagyon rá fér erre a figurára. Az apa szerepben nem nagyon tudom elképzelni. Milyen blődségeket adna át szegény gyereknek. Mosd a rollered a zuhany alatt, atomerőművé lett napkollektorok stb.
LQRó
2021. november 03. 06:22
Mindenki hazasodhat. A melegek is. Nem értem. Egy meleg férfi elvehet egy meleg nőt.
Most80
2021. november 03. 05:46
Fegyőr egy természeti csoda, az IQ-jával simán elvegyülhetne Fekete-Afrikában. Igaz, a buzerancia propagálásáért lehet, hogy hamar szétszednék a helyiek (így az elvegyülés mégsem lenne tökéletes, még ott is lefelé lógna ki a nagy átlagból).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!