A szülészeti ellátás javításáért tüntetnek vasárnap a Kossuth téren

2021. november 26. 20:57

„A szülészeti ellátás pozitív változásáért rendez tüntetést a Másállapotot a szülészetben! mozgalom” – olvasható a Facebookon.

2021. november 26. 20:57
null

„A szülészeti ellátás pozitív változásáért rendez tüntetést a Másállapotot a szülészetben! mozgalom” – olvasható a Facebookon létrehozott esemény leírásában. A szervezők úgy gondolják, hogy „eleget vártak a helyzet javulására, de inkább romlik a szülészeti ellátás minősége, ezért szimbolikusan átadják a terheiket a döntéshozóknak.”

„Az ellátás okozta fájdalmas súlyokat kövek jelképezik majd a Kossuth téren, ezekre írva üzenhetnek a nők. A köveket átadjuk, nem cipeljük tovább” – írják a posztban. 

Fotó: JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
namégmitnem
2021. november 28. 17:13
Olvasgassatok: https://ujegyenloseg.hu/hogyan-valtak-lathatatlanna-a-szulo-nok-a-szuleszeti-ellatasban/ https://merce.hu/2020/12/09/a-szuleszeti-eroszak-a-nok-elleni-eroszak-utolso-kulturalisan-elfogadott-formaja https://hvg.hu/elet/20180322_A_szulesnek_nem_kellene_remalomnak_lennie https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules__9878108-szerintetek-miben-elavult-a-magyar-szuleszeti-gyakorlat https://merce.hu/2020/02/19/jar-is-a-magyar-noknek-korszeru-szuleszeti-ellatas-meg-nem-is/
KBA98
2021. november 27. 14:38
hogy ez a sok hülye némber nem megy el a sürdőrgös p...ba????! Menjenek el pl. az áhított nyugatra szülni, ahol se gyes, se gyed se semmi nem segít. Ha a gyereket megcsinálták, akkor az a gyerek ki is fog jönni! Ha normális korban szülnének a nők és felfognák, hogy a terhesség nem betegség, a szülés pedig egy természetes folyamat, akkor nem lenne ennyi hiszti. 3 gyereket szültem, bába és minden hablaty nélkül, kórházban!
namégmitnem
2021. november 27. 10:11
Magasságos Úristen! És TI sopánkodtok huszonnégy órából huszonnégyben azért, hogy több gyerek szülessen ebben az országban? TI, akiknek a szájából most is ömlik a gúny, a cinizmus, a lebecsülés azokkal a fiatal nőkkel szemben, akik javítani szeretnének bizonyos viszonyokon és gyakorlatokon a kórházakban? Akik emberségesebb, empatikusabb bánásmódot szeretnének a szülészeteken? Ahelyett, hogy a problémával foglalkozó oldalakon tájékozódnátok, átgondolnátok, mennyire jogos igényekről van szó, zsigerből rugdossátok azokat, akiktől a "társadalom újratermelését" követelitek? Miféle emberek vagytok ti? Csak egyet remélek: hogy jobboldal emblémái nem ti vagytok - mert ha igen, szégyellem, hogy oda tartozom:((((((
kovászos cipó
2021. november 27. 09:20
Gondolom, botmixerrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!