Nyolcvanöt éve született a csehek Göncz Árpádja

2021. október 05. 20:31

Az is bizonyítja bölcsességét, hogy már húsz évvel ezelőtt is lesújtó véleménye volt Orbán Viktorról.

2021. október 05. 20:31
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Nyolcvanöt éve született és lassan tíz éve nincs velünk Václav Havel író, a szabad Csehország első köztársági elnöke – úgy is mondhatnánk, a csehek Göncz Árpádja. A demokrácia, a társadalmi igazságosság és az európaiság melletti kiállása mellett az is bizonyítja bölcsességét, hogy már húsz évvel ezelőtt is lesújtó véleménye volt Orbán Viktorról.

Csehországban most hétvégén választás lesz, amelynek fő tétje, hogy a cseh barátaink leváltják-e Orbán Viktor szövetségesét, a korrupcióval sokszorosan vádolt Andrej Babiš miniszterelnököt, akiről épp tegnap derült ki, hogy offshore cégeken keresztül tizenhat értékes ingatlant vásárolt a Francia Riviérán. A cseh és a jövő évi magyar választás tétje, hogy vissza tudunk-e térni Havel és Göncz örökségéhez. Tegyünk meg mindent ezért!”

Borítókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cruiser
2021. október 06. 19:21
Ja! "Árpi bácsi" egy jelentéktelen gönc. Volt. Hál' Istennek csak volt.
cruiser
2021. október 06. 19:20
gönc: . Népies: Értéktelen holmi, ami főként ócska ruhanemű; mindenféle kacat. (Leértékelő értelemben is használva.) Ennyit a göncről. "Árpi bácsi" értéktelen.
KBA98
2021. október 06. 16:53
Már fenyőt sem írom le szívesen, mert Fenyő Mikit nagyon szeretem - ergo névtelen Gergely az aljasság olyan fokára csúszott le, hogy remélem onnan már nincs visszatérés a közéletbe.
nemmondom
2021. október 06. 16:10
Babis ellen a legnagyobb vád 2015-2017 között volt, azzal, hogy egy általa irányított cég jogellenesen kapott 2 millió euró támogatást az EU-tól. Cseh Katalinról pár szó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!