TGM Márki-Zayról: Ez a paranoid vádaskodás és uszítás a szélsőjobboldal stílusa

2021. október 12. 16:53

A filozófus szerint ez a viselkedés nem méltó olyasvalakihez, aki „a megújult magyarországi demokrácia fáklyavivője vagy mi a csudája óhajt lenni”.

2021. október 12. 16:53
null

Jelenleg csak jobboldali kormányfőjelöltek vannak a palettán, a baloldal képviselet nélkül marad, és nem tud szavazni jobboldali jelöltekre – olvasható Tamás Gáspár Miklós Mércén megjelent írásában. Szerinte eddig Karácsony Gergelyre szavazhattak a baloldaliak, mert

mindeddig sápadtzöld-fáradtrózsaszín sávos, halovány balközép álláspontot jelenített meg”.

Most viszont három jobboldali jelölt van, Márki-Zay ultrakonzervatív politikát folytat, Orbán Viktor szélsőjobboldalit, Dobrev Klára pedig TGM szerint jobbközép identitáspolitikát, és neokonzervatív osztálypolitikát folytat.

A publicista külön kitért Márki-Zayra. Szerinte „homofóbiájáról, cigányellenes előítéleteiről, Orbán Viktor kormányától átvett, népellenes gazdaságpolitikai elképzeléseiről már tudtunk”. Hozzátette: „azóta arra ragadtatta magát, hogy kijelentette: a fél kormány homoszexuális (eközben Orbán miniszterelnök úr az Európai Uniót »buzilobbizta« le),

a hódmezővásárhelyi polgármester szerint Dobrev Klárát – vetélytársát a »baráti küzdelemben« – a Fidesz támogatja (!)”,

de TGM nehezményezte azt is, hogy a korábban Karácsony Gergelyt támogató, a második fordulóban Dobrev Klárára szavazó politikusokat hazaárulónak nevezte.

Tamás Gáspár Miklós úgy véli, az ilyen vádaskodás, illetve uszítás a szélsőjobboldal stílusa, és nem méltó egy olyan emberhez, aki „a megújult magyarországi demokrácia fáklyavivője vagy mi a csudája óhajt lenni”.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendőr
2021. október 13. 14:54
Ma már ittam 3 kávét, többet nem kérek!
Sámánkirály
2021. október 13. 10:06
Ez a mozi jobb mint bármelyik marvel féle akciófilm :D
őrnagyőrnagy
2021. október 13. 09:24
A szélsőjobbal a te tisztalelkű balos barátaid álltak össze éppen, nem tűnt föl, öreg? Ideje lenne nyugdíjba vonulni.
Akitlosz
2021. október 13. 06:12
TGM a szélsőbal stílusa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!