Megszavazták Szabó Tímea 9,6 millió forintos büntetését

2021. október 19. 13:46

Szabó Tímea a házelnöki döntés hatályon kívül helyezése érdekében a mentelmi bizottsághoz fordult, amely nem adott helyt a kérésnek.

2021. október 19. 13:46
null

Az Országgyűlés 114 igen, 47 nem szavazattal és két tartózkodás mellett tartotta fenn Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szabó Tímea tiszteletdíjának csökkentéséről hozott döntését. A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást.

A csökkentés összegénél azt is figyelembe vette a házelnök, hogy a képviselővel szemben ebben a ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

 Szabó Tímea a házelnöki döntés hatályon kívül helyezése érdekében a mentelmi bizottsághoz fordult, amely nem adott helyt a kérésnek. A képviselő ezt követően kérte a döntés parlamenti hatályon kívül helyezését, de az Országgyűlés annak fenntartásáról döntött.

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint ami miatt megbüntették: egy Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászló.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. október 21. 15:14
Hülyeszabótimi! Kapdbe a faterod repcses faszát--TE ÁLLAT!
Globalfake
2021. október 20. 17:37
a CIA majd rendezi a cehet az ügynökribancnak ne aggódjon senki, azért merte megint felvenni a provokáló pólót magára...
confitür
2021. október 20. 05:49
Sajnos a Magyar Parlamentben elég sok bűnöző ücsörög. Szabó Timi is közéjük tartozik.
Jaja
2021. október 19. 21:31
Hisztis [email protected]úzhatna már az anyjába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!