Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé rendkívüli tisztújítására utazik Brüsszelbe

2021. október 28. 10:30

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön Brüsszelbe utazik a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) kétnapos vezetőségi ülésére, illetve közgyűlésére – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2021. október 28. 10:30
null

Hozzátette: a CDI ezúttal rendkívüli tisztújítást tart, és a közgyűlési előterjesztés szerint a Fidesz elnöke, Orbán Viktor ismét a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke lehet. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a kétnapos brüsszeli tanácskozás másik fontos napirendi pontja az a határozati javaslat, amelyet a Fidesz a szlovén tagpárttal, az SDS-szel közösen a Budapesti Demográfiai Csúcs zárónyilatkozatára építve nyújtott be Európa népesedési helyzetéről.    

Ez többek között kiemeli a hagyományos családmodellt megerősítő intézkedések fontosságát, hangsúlyozza, hogy a családpolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a migráció nem lehet a demográfiai problémák kezelésének eszköze.

(MTI)

Fotó: Thierry Monasse / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2021. október 28. 12:56
Az nem lehet. Hiszen mindenki tudja 5 éves kor fölött, hogy Magyarországon csakis egyetlen #igazikeresztény politikus van, az pedig Marky Mark.
llnnhegyi
2021. október 28. 12:22
Ez BE rekesztés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!