Orbán Balázs: A hazafias szellem és a nemzetközi kiválóság az MCC képzéseinek célja

2021. október 31. 07:57

A hazafias szellem és a nemzetközi kiválóság a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzéseinek célja, az intézmény programjaiban már 3700 fiatal vesz részt – mondta el az MCC kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2021. október 31. 07:57
null

Orbán Balázs arról beszélt: hazaszerető fiatalokra van szükségünk, mert ha mi nem szeretjük Magyarországot, a Kárpát-medencét, ha nem azt tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hogy ennek a nemzetnek jobb legyen, akkor ki más fogja ezt a munkát elvégezni?    

Hozzátette: nem pártpolitikai kategória, hanem szemléletmód, hogy a mindennapi hazaszeretet „átjöjjön” a képzéseikből.

Kiemelte, hogy emellett ugyanakkor nem lehetünk bezárkózók. Úgy kell magyarnak lennünk, hogy ismerjük a világot, a geopolitikai helyzetünkből adódóan okosabbak vagyunk, „jobban látunk a pályán”, előbb tudunk bizonyos kihívásokra reagálni. Mint mondta, a hazafias szellemet és a nemzetközi kiválóságot, a nemzetközi versenyre való képességet szeretnék kombinálni az MCC-ben.   

Orbán Balázs felhívta a figyelmet arra a problémára, hogy a társadalomtudományok vagy tágabb értelemben a humántudományok terén a nyugati akadémiai világ ideológiák, dogmák fogságába kerül sok esetben. Nem az a fontos, hogy ki az okosabb tudós, kinek helytállóbbak a következtetései, hanem hogy ki milyen kvótát teljesít, ki milyen ideológiai alapállást támogat. Ezek jellemzően progresszív liberális irányzatok.Hangsúlyozta, az a feladatuk, hogy ennek a veszélyére felhívják a figyelmet és felkészítsék a diákjainkat arra: ilyen van és ez nem jó.

Ha nem a teljesítményt helyezi az ember a középpontba, hanem az ideológiát, akkor a teljesítmény csökkeni fog

– jelentette ki Orbán Balázs. Közlése szerint különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy viták legyenek, hogy minden álláspont kellő módon megjelenjen, de arra is, hogy elsősorban most a nyugati, liberális, progresszív, akadémiai mainstreamből milyen indoktrinációs kísérletek vannak és ezekkel szemben hogyan kell ellentartani.    

Orbán Balázs elmondta, hogy az MCC-nek jelenleg 3700 diákja van, ebből 330 egyetemista. A legtöbb diák budapesti, de most indították el egyetemi programjukat bentlakásos formában Győrött, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Pécsen, illetve egyetemisták képzése folyik Kolozsváron is. A programot felmenő formában fogják bővíteni. Hozzátette: a többi diák az általános és középiskolás, valamint az egyéb vezetőképző programokban vesz rész.    

Kiemelte: az a céljuk, hogy a képzésekben egyszerre résztvevők száma tízezer legyen és ezt 35 helyszínen tudják megvalósítani szerte a Kárpát-medencében és azon kívül is. Orbán Balázs megjegyezte:

lesznek olyan diákjaink, akik látható módon meg fognak a magyar közéletben jelenni 2025-2026 környékén.    

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára beszélt arról is, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a napokban jelenik meg A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című könyve. Mint mondta, meglepő módon nagyon nagy igény van a keresztény konzervatív gondolkodásra az Egyesült Államokban, mert az ottani republikánus konzervatív körök útkeresésben vannak. Ebben számukra Közép-Európa és a Magyarországon az elmúlt tíz évben folytatott politika tanulmányozásra méltó. Van egy kör, amely a magyar modellt ajánlja az amerikai republikánusoknak, ez pedig a Soros György-féle körök heves ellenkezésével találkozik – jegyezte meg Orbán Balázs.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haramia
2021. november 01. 14:01
Egy kevés pénzt azért át lehetne csoportosítani a bőröndösöknek is, mert ha menni akarnak, akkor hagyni kell őket távozni. Mert biztos, hogy valamelyik genderország muszlim mecsetje mellett majd jobban fogják érezni magukat meg egymást . :)
..--..
2021. október 31. 21:11
-zsoltkom- " A hazafias szellem és a nemzetközi kiválóság a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzéseinek célja" A hazafias szellemet, mint a hazáért szülést is pénzzel, valamint kormánypropagandával kell támogatni... hogy legyen. Így születnek a hazafi magyarok, hogy pont olyanok legyenek, amilyet elvárnak a hazafi gyereket akarók... Orbán Egy Övezet Egy Út. Hiába a hazafiságból is érettségi és diploma kell. A templom végébe lesz-e lőtér?... mert a keresztény-puskát kezelőnél jobb hazafi magyar nincsen a világon. „- A kommunizmus azt jelenti, hogy apád elveszti az állását. Tamás apja elveszti a birtokát. Mindketten mehetünk kapálni vagy téglát hordani. A társadalom színe alul kerül. Sem vagyonunk, sem életünk nem lesz biztonságban. Ebek harmincadjára kerül az ország, mert tudatlanok vezetik. Az erkölcs és a vallás helyébe az erőszak lép, a törvény helyébe a zűrzavar.” ... színtiszta Orbánia, csak még nem olyan véres.
manitowoc
2021. október 31. 13:18
"Az MCC Alapítvány alapító okirata megerősítette azt, amit már eddig is tudtunk: az MCC Alapítvány hihetetlenül gazdag. A vagyona 501 192 066 146 forint. Mindezt nekünk, magyar polgároknak köszönhetik, hiszen a mi pénzünkből kaptak 265 milliárd forintot érő, állami Mol-részvényeket, amit 100 milliárd forintos Richter-pakett tetéz, de a Gellérthegyen található székházuk is közel 2 milliárd forintot kostál" - írja a TI jogi vezetője. (A székház az I. kerület, Szent Sebestyén köz 1., a Somlói út 49-53. és az Alsóhegy utca 10-13. szám alatt található, az ingatlanegyüttes nyilvántartási értéke az alapító okirat szerint 1,994 milliárd forint.) "Ehhez jön még 131 milliárd forint pénzbeli vagyoni juttatás, vagyis készpénz, szintén az államtól. Desszert gyanánt pedig ott van mintegy tucatnyi balatoni és dunántúli ingatlan, ezek együttesen nem érnek egymilliárdot" - írja Ligeti Miklós. Az átadott vidéki ingatlanok között van révfülöpi vitorláskikötő és üdülő, az egykori pécsi tiszti kaszinó épülete, volt szombathelyi leánykollégium, zalaegerszegi városháza és szekszárdi kereskedelmi épület is. https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/mcc-alapitvany-kozpenz-reszveny-ingatlan-501-milliard-balaton-szerzodes.728539.html
Láncfűrészes Attasé
2021. október 31. 11:53
Meg az adófizetők sokmilliárdos lenyúlása. Sőt, valójában ez a hangsúlyos. Szerencsére fizika- meg kémiatanárok terén annyira jól állunk, hogy simán megér ez a háttérhatalmi semmirekellő gittegylet is sok tíz milliárdot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!