Francia lap: Orbán Viktor Brüsszel és az egyesült ellenzék szorításába került

2021. október 01. 11:35

Az uniós kifizetések késedelme az egyesült ellenzéknek kedvez, írja a liberális-keresztény La Croix.

2021. október 01. 11:35

A francia La Croix portál szerint a magyar miniszterelnök Brüsszel és az egyesült ellenzék szorításába került. Szijjártó Péter külügyminiszter már készült az Európai Bizottság döntésére, amikor úgy fogalmazott, hogy „Igen, meg tudjuk csinálni" európai alapok nélkül, és „van elég pénzünk ezeknek az ösztönző projekteknek az elindításához". Az igazságszolgáltatás függetlenségét és a korrupcióellenes fellépést hiányolva Brüsszel nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet.

Az óra ketyeg Orbán Viktor számára, aki indul a fél év múlva esedékes választásokon.

Az év végéig az Európai Unió Bírósága dönt a Magyarország és Lengyelország által megtámadott jogállamisági mechanizmusról, amely az uniós források kifizetésének felfüggesztéséhez vezethet. Budapest elítéli a nemzeti politikába való beavatkozást. A kormány június 15 -én törvényt fogadott el, amely tiltja a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését" a kiskorúak számára. A jogszabályt diszkriminatívnak ítélve, Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. „Az európai pénzeszközök zsarolási eszközként való felhasználása a politikai változások előmozdítására elfogadhatatlan” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Orbán Viktor kormánya továbbra is bizakodó annak lehetőségét illetően, hogy hat hét múlva megkaphatják az első forrásokat a helyreállítási tervhez. A Fidesz fölényben volt a 2014 és 2020 közt

Magyarországra érkező 25 milliárd euró szétosztásában.

Nyerges Zsolt, Garancsi István és más Fidesz-közeli üzletemberek gazdagodtak azzal, hogy megszerezték az állami beruházásokat, amelyeknek fele európai forrásokból származott. Az uniós kifizetések késedelme az egyesült ellenzéknek kedvez. Az előválasztás első fordulóját Dobrev Klára szociáldemokrata EP-képviselő nyerte, megelőzve a szintén Európa-párti Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét. Az egyesült ellenzék egyelőre fej fej mellett halad a Fidesszel.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fokhagymakocka
2021. október 01. 17:04
"Nyerges Zsolt, Garancsi István és más Fidesz-közeli üzletemberek gazdagodtak azzal, hogy megszerezték az állami beruházásokat, amelyeknek fele európai forrásokból származott." Jutott azért hologramra is.
csapláros
2021. október 01. 16:01
Ezek el vannak tájolva: ha egyszer be vagyunk spájzolva, SAJÁT ERŐBŐL pénzzel, amitől továbbra is olajozottan megy a szekér, most a nyögdíjasok kapnak apanázsokat, később a tanárokat turbózzák fel, és közben a minimálbér is emelkedett, ráadásul a választásokat beterítik az SZJA visszatérítések, akkor ez az akármennyire is perzsavásár ellenzéknek SEMMIT nem kedvez. Minél jobban ugrálnak és hisztiznek, ez gyakorlatilag bumerángként vág vissza rájuk. Ezzel gyakorlatilag, mindenki, aki rájuk szavaz, maga ellen szavaz, mert a Fidesz joggal kelti azt a jövőképet, hogy ha a hatalmának vége, akkor mindezek a pénzosztások (amiket a gazdasági növekedés táplál) megszűnnek. És ebben sajnos igaza van.
istvanpeter
2021. október 01. 15:17
De azért jó lesz odafigyelni emberek, mert itten nem egyszerűen az EU és az EP önmaga vartyogásairól van szó, hanem arról, hogy az egész vonalon a háttérhatalom világuralmi törekvései és céljai dominálnak, ami viszont már igen kemény dolog.
zakar zoltán béla
2021. október 01. 14:59
micron szivárványos golyói szabadon guríthatók? DáKós Tisztelettel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!