Bod Péter Ákos elképzelhetőnek tartja, hogy nem az lesz a miniszterelnök ellenzéki győzelem esetén, aki megnyeri az előválasztást

2021. október 10. 12:57

A közgazdász szerint nincs közjogi jelentősége az előválasztásnak, a kormányfő ugyanis úgyis az lesz, akit a parlamenti többség erre megválaszt.

2021. október 10. 12:57
null

Balázs Péter volt külügyminiszter, és Bod Péter Ákos közgazdász volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége, ahol az ellenzéki előválasztás volt a téma. Balázs Péter szerint Karácsony Gerely egy politikai hőstettet hajtott végre akkor, amikor visszalépett Márki-Zay Péter javára.

„Túl tudott lépni az egyéni szempontokon és a tágabb közösség érdekében cselekedett” – véli a volt külügyminiszter. 

Bod Péter Ákos rámutatott, hogy a miniszterelnököt majd 2022-ben az akkori parlamenti többség fogja megválasztani. „Tehát közjogi jelentősége nincs annak, hogy a következő szakaszban (az előválasztás második fordulójában) ki lesz a miniszterelnök-jelölt” – fogalmazott a közgazdász. Az előválasztás első fordulója alapján az látszik, hogy ellenzéki győzelem esetén DK-Jobbik többség várható.

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békahal
2021. október 11. 17:34
"A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni." - Kóka János
nagyi1954
2021. október 10. 23:13
Most, hogy rosszul alakulnak a dolgok, kezdenek megvilágosodni: Bod Péter Ákos, Balázs Péter, Lattman Tamás, Tarjányi Péter, ... Egyre többen lesznek.
vip era
2021. október 10. 20:43
Hasznos idiótáknak hívta az ilyen balfékeket Lenin elvtárs.
zuerzavar
2021. október 10. 20:24
"Bod Péter Ákos elképzelhetőnek tartja, hogy nem az lesz a miniszterelnök ellenzéki győzelem esetén, aki megnyeri az előválasztást" Szerintem se, nemes egyszerüséggel megint Orbán lesz az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!