Elhunyt Kálmán C. György

2021. október 17. 12:35

Az irodalomtörténész és publicista testvére egy héttel ezelőtt hunyt el.

2021. október 17. 12:35
null

Vasárnap hajnalban elhunyt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtörténész. 67 éves volt. A kritikus szombaton még a kórházból posztolt magáról egy fotót, mely alá számtalan jókívánság érkezett. A féltestvére, Galicza János ma reggel a jókívánságokra válaszolva közölte a halálhírt.

Tragikus módon egy héttel ezelőtt posztolt arról, hogy meghalt a testvére, Kálmán László nyelvész. testvérének tüdőrákja volt, amely az agyában képzett áttéteket, és hogy testvére álmában, nyugalomban halt meg.

Kálmán C. György Budapesten született 1954. április 22-én. Az ELTE BTK magyar-angol szakos hallgatója volt, ám az angol szakot nem fejezte be, s 1974-1977 között elvégezte a magyar-esztétika szakot ugyanúgy az ELTE BTK keretei között. Dolgozott nyelvtanárként, irodalomtanárként, az MTA Irodalomelméleti osztály tudományos munkatársa volt. A Literatura szerkesztője volt, a Janus Pannonius Tudományegyetemen volt egyetemi docens, majd egyetemi tanár. Több folyóirat szerkesztőségi tagja volt.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2021. október 18. 00:45
Kálmán C egy tipikus ballib értelmiségi volt, akinek a szadeszes hagyományokból táplálkozó szenvedélyes jobboldal gyűlölete hozta el Orbán kétharmadát. K C György még MZP-t is vállalhatatlannak tartotta, mert ő a népi fészekaljból nőtt fel, nem egy hagyományos progresszív budai izraelita értelmiségi családból. Ez a generáció állt most a DK mellé. És talán ez süllyed el most lassan a történelem süllyesztőjébe. Ha valamit köszönhetünk MZPnek, az a szar a májtól történő szétválasztás az ellenzéki oldalon. És ez Orbánnak nagyon kellemetlen folyamat...
szodabár
2021. október 17. 22:21
-1
Paskai
2021. október 17. 19:54
Nyugodjon békében, összetett karakter de jószívű ember volt. Nem volt tehetséges, pártvonalon futott egész életében (plusz-mínusz titkosrendőrség), de sokat tanult és olvasott. Az irodalomhoz nem sokat konyított, elvont irodalomelméleti szövegeket nyomott, abból élt, hogy a szinte senki által nem olvasott Gerard Genette-et interpretálta, azt mondott róla, amit akart, mert csak ő olvasott tőle. Az szdsz, láncdohányosok és az értelmiségi korhelyek saját halottja.
Parm
2021. október 17. 18:26
Még egy árokásóval kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!