Közel százhúszezren szavaztak szombaton az előválasztáson

2021. október 17. 09:07

Sátorban majd' kilencvenezren, online harmincezren szavaztak.

2021. október 17. 09:07
null

Az Országos Előválasztási Bizottság a Facebook-oldalán tudatta a legfrissebb részvételi adatokat. A szombati nap pontos adatai így alakultak: Sátorban megjelent: 88.380 fő, interneten keresztül adta le szavazatát: 30.035 fő.

Érdekesség, hogy a posztban megemlítik, hogy „a végleges teljes adat némiképp eltérhet az eddig naponta közölt adatok összegétől. Ennek az az oka, hogy a napi online adatok statisztikai célú zárása 22 óra körül történt, így néhány, a zárás és éjfél között leadott szavazat csak a most összesített részvételi adatokban jelent meg”. Ebben az a legérdekesebb, hogy hivatalosan az elovalasztas2021.hu szerint szombaton 20 óráig lehetett szavazni.

A második forduló adatai

Összesen kicsit több mint hatszázhatvanezer ember szavazott az előválasztás második fordulójában vagy Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre. Ez annyit tesz, hogy többen akartak kettejük közül választani, mint az első fordulóban az öt jelölt közül összesen. Az OEVB szerint majdnem kétszázhúszezer olyan szavazott, akik az első fordulóban nem, viszont eme adat kérdéseket vet fel a választás anonimitásáról, hiszen honnan tudhatják, hogy ki szavazott s ki nem.

Szavazatszámlálás

Külön posztban osztottak meg pár képet az összegyűjtött urnákról, valamint a szavazatszámláló helyiségről. A várakozások alapján hamarosan kezdődik a szavazatszámlálás, az eredmények pedig vasárnap éjjel fognak kiderülni.

Nyitókép: Előválasztás 2021 Facebook-oldal

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2021. október 17. 14:59
Valahol olvastam már 160 ezerről is. Majd Magyar dönt, hogy mennyi.
monuskaroly
2021. október 17. 13:59
Áprilisban melyik szavazólapon fog szerepelni Márki, vagy Dobrev?
Kamov
2021. október 17. 13:33
Vihar a biliben, mi lesz ha kiborul ?
nyugalom
2021. október 17. 13:03
A semmire!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!