Varga Mihály: Van-e olyan ember, aki egy új iskola megépítésének sem tud örülni?

2021. szeptember 02. 15:39

„A helyes válasz: igen, Tordai Bence az!” – tette hozzá a pénzügyminiszter.

2021. szeptember 02. 15:39
null

Varga Mihály közösségi oldalán reagált Tordai Bence korábbi írására, amelyben a Párbeszéd képviselője az iskolakezdést firtatta, a pénzügyminiszter által átadott új, Völgy utcai iskola kapcsán. 

„A miniszter, jó fideszes szokás szerint hazudozott egy csomót arról, hogy minden nagyszerű, miközben a valóságban

megalázó bérekért, súlyos létszámhiány mellett arra kényszerülnek a tanárok, hogy silány, torz szemléletű tankönyvekből tanítsanak

a két világháború közti időket idéző pedagógiai elvek szerint” – írta Tordai.

A párbeszédes képviselő bejegyzését Varga Mihály nem hagyta szó nélkül. „Van-e olyan ember, aki egy új iskola megépítésének sem tud örülni?” – tette fel a kérdést a pénzügyminiszter, majd válaszolt is rá: „A helyes válasz: igen, Tordai Bence az!”.

Varga azt is megjegyezte, hogy az átadó ünnepségen Tordai szövetségese és párttársa is ott volt: a II. kerület MSZP-s polgármestere és párbeszédes alpolgármestere is részt vett az eseményen – „ennek oka többek között az is lehet, hogy büszkék a városrész színes és gazdag oktatási rendszerére”.

Adódik a kérdés: Tordai mindezek ellenére miért használja még az iskolát is politikai hangulatkeltésre?

– zárta bejegyzését Varga Mihály. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akrabu17
2021. szeptember 02. 20:41
szarházi zs. ez a tordai. jakabbal együtt nem lógna ki az 1919-es díszes társaság közül.
Zsaturnuzs
2021. szeptember 02. 18:10
Tordai Bence egyetlen szót sem szólt az új iskola megépítéséről. A tanárok fizetéséről szólt (igazat mondott), a tanárhiányról szólt (igazat mondott), és a tankönyvekről szólt (igazat mondott). A „megalázó”, „silány”, „torz” jelzők költői túlzások, Bence elvetette a sulykot. Varga Misi viszont terel, a hívek talán elfogadják tőle, még tapsolhatnak is Tordai Bence szapulásához. A tanárok alacsony fizetése vezetett a mostani tanárhiányhoz. Ez nem csak a Fidesz és a KDNP sara, de az övék is. Nincs mit magyarázni ezen. A kormány persze nagy fizetésemeléssel dicsekszik, csak éppen a tanárhiány fokozódik évről évre, tehát a valóság eltér a propagandától. Nem az emelés kérdéses, nem is csak a mértéke, hanem az, hogy elég volt-e a tanári pálya vonzóvá tételéhez. NEM VOLT ELÉG. Nem csak a létszámhelyzet romlik. A kiváló képességű diákok kevés kivétellel más szakmát választanak, a tanítás nem eléggé vonzó számukra, amiben a fizetéseknek döntő szerepe van. A TANÁRHIÁNY EGYRE ÉGETŐBB. A SZÁMOK MAGUKÉRT BESZÉLNEK, A PROPAGANDA ERRŐL IS HAMIS KÉPET FEST. Konkrét iskolákban konkrétan égető a hiány. Csak a kormány szerint van rendben minden, a részletekbe érthetően nem mennek bele. A tanári képesítés nélkül tanítók számát is meg kellene nézni. A képesítéssel más, nem a saját szaktárgyát tanító tanárok számát. Stb. stb. stb. A tankönyvekről inkább nem mondanék semmit. A minőségükért nem csak a Fideszt okolhatjuk, de ők is rátettek egy lapáttal a meglévő problémákra. LEGALÁBB A TANKÖNYVEK LENNÉNEK KIMAGASLÓ SZÍNVONALÚAK. Egyszer kell jól megtervezni és megírni őket, ez egyszeri kiadás. És a fontosságuk miatt nem szabadna egyéni és csoportérdekeknek engedni az elkészítésük során. Ha már az állam rátenyerelt erre a területre is, akkor követelje meg a kiemelkedő minőséget. ÉS AZ ELEKTRONIKUS VÁLTOZATUKAT (PDF, EPUB STB. FORMÁTUMBAN) TEGYE INGYENES KÖZKINCCSÉ.
kortárs
2021. szeptember 02. 17:43
Tordai miért viselkedik így? Mert ő is csak egy belpesti, proli, magyar szidó.
kortárs
2021. szeptember 02. 17:43
Tordai miért viselkedik így? Mert nem bírja elviselni ha valami fejlődik és magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!