Varga Mihály: Nem akarjuk vissza a Gyurcsány-korszakot

2021. szeptember 09. 20:01

Nem akarjuk vissza azt az időszakot, amikor Gyurcsány Ferenc diktált a baloldalnak, és Magyarország lejtőre került – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön a Batthyány-örökmécsesnél tartott utcafórumán.

2021. szeptember 09. 20:01
null

Varga Mihály a kormánypártok által indított Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció belvárosi aláírásgyűjtő helyszínén azt mondta: a Gyurcsány-korszak következménye volt az, hogy eladósodott az ország, kiürült az államkassza, a munkanélküliség az egekbe nőtt, az embereket a devizahitelek csapdájába vezették, a nyugdíjasoktól és a közalkalmazottaktól pedig elvették a tizenharmadik havi juttatásokat.    

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy 2008-ban csak az IMF és az Európai Unió segítsége tudta megmenteni az országot attól a szégyentől, hogy Ukrajnához hasonlóan a lejáró adósságát se tudja fizetni.    

Az elmúlt tíz évben azonban a kormány komoly munkát végzett, meg tudta fordítani a lejtmenetet – mutatott rá Varga Mihály. Hozzátette: a gazdaság emelkedő pályára állt, a munkanélküliség uniós összevetésben is a legalacsonyabbak közé tartozik, aki tud és akar dolgozni, az el tud helyezkedni. Elkezdték visszaépíteni a tizenharmadik havi nyugdíjat és olyan béremelkedés indult be az elmúlt években, amelynek a fogyasztás bővülésén keresztül mindenki a kedvezményezettje tudott lenni – emelte ki. Varga Mihály a Batthyány-örökmécsesnél összegyűlt fiatalokat emlékeztette a Gyurcsány-korszakra, és úgy fogalmazott: most az a tét, hogy ez az időszak visszatér-e vagy sem.

(MTI)

Fotó: Varga Mihály, Facebook

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. szeptember 10. 10:14
Gyurcsány idejében lefele tartó spirálba került az ország. Bajnai csak tetézte, már miniszterként is. Karácsony pedig tanácsadója volt. Társadalmi, gazdasági, szociális, erkölcsi szempontból egyaránt lefele húzó örvényben voltunk. Érdemes néha belegondolni milyen gondjaink voltak akkor, és milyen terveink vannak most. Ég és föld a különbség.
Deotex
2021. szeptember 09. 22:12
A hozzá nem értés mindig lejtőre visz. Csinálhatnak bármit, bárhogyan, a szakértelem hiánya félelmetes veszély. Nem csak választást kell tudni nyerni, tudni kell, hogy a gazdaságpolitika hatalmas keverőpultján az ezerből melyik gomb mire való.
Callamus Roland
2021. szeptember 09. 22:05
Sok mindent emlegetnek az "elmúlt nyócév" kapcsán a jobboldalon, csak azt nem, hogy a Bajnai által felvett gigahitelt a kormányváltás után két évvel kellett elkezdeni visszafizetni! Pedig az is egy az igen aljas a tevékenységeik közül.
Sulammit
2021. szeptember 09. 21:25
Gyurcsány egy tehetségtelen lúzer, már ami az ország vezetését illeti. Ezt bebizonyította. A baloldal miért nem hisz Gyurcsánynak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!