Így bővül az adóvisszatérítésre jogosultak köre

2021. szeptember 24. 07:59

Varga Mihály Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntést hozott a családi adóvisszatérítés részleteiről.

2021. szeptember 24. 07:59
null

A pénzügyminiszter elmondta: a visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. Ha a családban mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőjüknek visszaadják a személyi jövedelemadót. Hozzátette: az adóvisszatérítést a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük.

Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is.

A gyermeket nevelő katás vállalkozók így a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

Várhatóan teljesülni fog az 5,5 százalékos gazdasági növekedés

A miniszter emlékeztetett: a családi adóvisszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot. Ez a jelenlegi számításaik szerint teljesülni fog.

„Ha folytatjuk az újraindítást segítő intézkedéseket, akár a 7 százalékot is elérheti, sőt meghaladhatja a magyar gazdaság növekedése” – fogalmazott a miniszter. Ez azt jelenti, hogy 1 millió 900 ezer szülőnek összesen 600 milliárd forintot fizetnek vissza. Ez minden idők legnagyobb családoknak nyújtott adókedvezménye – tette hozzá Varga Mihály.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő februárban teljesíti a visszafizetést.

„Magyarország működik, a magyar gazdaság működik. Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az Európai Unióban, ez a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere. Ez a siker teszi lehetővé, hogy a családi adóvisszatérítéssel folytassuk a családok megerősítését” – mondta a pénzügyminiszter.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csanaki
2021. szeptember 24. 10:50
No, ehhez még hozzájön a 13. havi nyugdíj teljes összege, amit OV már beharangozott a Kossuth adón pénteken. A helyében ezt a februári évértékelőn be is jelenteném. A Fidesz gazdasági intézkedésekkel fekteti ki a bolsevikokat: meglehetősen elegáns és hatékony fegyvernem.
OberEnnsinnen
2021. szeptember 24. 09:45
Így lop az Orbán, a Lölő, a Garancsi és úgy általában a NER-es fiúk. A magyargyűlölő bal-libek szerint: Minek a gazdagok az országnak, miért nyernek közbeszerzéseket MAGYAR VÁLLALKOZÓK, Orbán emberei? Csak, hogy elvegyék a magyarok pénzét, ellopják, korrupció... - ez a korcsok uszítása. MIBŐL LEHET ADÓT VISSZATÉRÍTENI? Pl. nem például, hanem KIZÁRÓLAGOS ALAPON EZEKBŐL a bevételekből: A magyar tőkéből: Palkovics László:Magyarország védelmi ipara 2030-ra a térség meghatározó szereplőjévé válhat. Ennek részét képezi számos tervezett fejlesztés: 60 milliárd forintból jön létre a zalaegerszegi páncélozott szállító járműgyár, míg Kaposváron terepjárógyártást terveznek, 60 milliárdos forrásigényű a robbanóanyaggyár is, 2 milliárd forint a lőszergyár, 32 milliárd a gyulai Airbus-üzem értéke, 4 milliárd a kapcsolódó felületkezelőé, de a kiskunfélegyházi fegyvergyárat is be kell fejezni, Nyírtelken pedig a szenzor-radar képesség fejlesztését tervezik. De nemcsak az állam, hanem az üzleti szereplők is aktívak. A cseh Aero Vodochody kiképző- és harci repülőgépeket gyártó üzemben egy magyar csoport hamarosan többségi tulajdont szerez. Pl. ebből: Magyar kézbe kerülhet a francia hipermarket Újra elerősödtek azok a hírek, amelyek az élelmiszer-kiskereskedelemben a külföldi tulajdonosok kivonulását jósolják – írja a G7. A hírportál iparági forrásokra hivatkozva arról is beszámol, hogy AZ AUCHAN MAGYARORSZÁGI ÜZLETEIBEN IDŐVEL TÖBBSÉGIVÉ VÁLHAT A JELENLEG KISEBBSÉGBEN LÉVŐ MAGYAR TULAJDON. A FORRÁSOK KÖRÉBEN A PENNY MARKET ÉS A TESCO MAGYAR KÉZBE KERÜLÉSE IS FELMERÜLT. Ez a kormányzati törekvés nem jelent újdonságot, a szektorral kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök 2016 őszén a következőket fogalmazta meg: Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük." HÁT ÍGY, EZEKBŐL LEHET PÉNZÜK A MAGYAROKNAK, amikor magyar tőke dolgozik magyarokért.
DFK
2021. szeptember 24. 09:44
Pedig már milyen szépen beindította a baloldal suttogó propagandát, hogy májusban vissza kell majd adni. Hát, ha hatalomra kerülnek, akkor biztos visszaveszik. Szóval kedves magyarok! Emlékezzetek, kik akarnak adót emelni és családi kedvezményt elvenni! Gyorsan költsétek el, amit Orbán visszaad nektek, mert lehet, hogy májusban már a Dobreva kormány a padlásotokat fogja lesöpörni.
olajfa1
2021. szeptember 24. 09:09
Már nagyon régóta kellettek volna ilyen intézkedések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!