Orbán Viktor: Európa jövője az, ha együtt maradunk

2021. szeptember 01. 13:20

A magyar miniszterelnök a Bledi Stratégiai Fórumon arról is beszélt, hogy  a tömeges migráció veszélyezteti Európa biztonságát és kulturális identitását.

2021. szeptember 01. 13:20
null

A Bledi Stratégiai Fórumon vett részt Orbán Viktor miniszterelnök Szlovéniában. A magyar miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, hogy  a tömeges migráció veszélyezteti Európa biztonságát és kulturális identitását. 

„Nem tudunk megbirkózni ezzel a kihívással” – fogalmazott.

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy sok nehézséget okozott a migráció Európában, kezelésében pedig jelentős véleménykülönbségek vannak, amelyeken azonban nem tudnak túllépni Európában.

Ha nem akarjuk, hogy a migráció miatti véleménykülönbségek szétfeszítsék az Európai Uniót, akkor minden hatáskört a nemzetállamok kezébe kell adni – hangsúlyozta Orbán Viktor a migráció kérdésére utalva.

Azt is mondta, Magyarország nem fogadja el, hogy az Európán kívülről érkezők megváltoztassák a kulturális identitását. Kiemelte, hogy

Magyarország nem hisz abban, hogy a migráció a megoldás a demográfiai problémákra.

A hagyományos keresztény családpolitikában hiszünk – szögezte le a kormányfő, majd elmondta: mindig hasznosak, de azok a migránsok, akik most jönnek, mind muszlimok, ugyanakkor a Római Birodalom összeomlásának példája kevésbé releváns, mint a magyarok tapasztalatai. Megjegyezte, hogy Magyarországot korábban muszlimok szállták meg ( feltehetően a török hódoltságra gondolhatott a miniszterelnök.)

„Az én vízióm Európa jövőjéről az, hogy maradjunk együtt” – hangzott el a legfontosabb mondat Orbán Viktor szájából. 

A felvetésére válaszolva a miniszterelnök kijelentette: gazdasági siker nélkül nincs meg a politikai alapja a közös értékeknek. Kérdésre Orbán Viktor azt is kifejtette, hogy nincs értelme európai identitásról és biztonságról beszélni, ha nem fogadják el Szerbia felvételét az Európai Unióba.

„Nagyobb szükségünk van Szerbiára, mint Szerbiának a csatlakozásra. Geopolitikai érdekünk ez, mert Szerbia felvétele kulcskérdés” – jelentette ki a miniszterelnök.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. szeptember 02. 03:52
Orbán apukájával nyaral: https://assets.4cdn.hu/kraken/7e6jR9oS24adm0120s.jpeg
Pelso j.
2021. szeptember 01. 17:19
Kis közös ripacskodás, újdonság, eredmény, érdem nélkül. Ugyan holnap ki emlékszik már rá.
Pipas 3
2021. szeptember 01. 16:10
Orbán Viktor egy államférfi, akinek tiszták és világosak gondolatai! (a történelmi tapasztalatokat is figyelembe veszi) Arra meg külön büszke vagyok, hogy a Hazám és a Nemzetem Miniszterelnöke!!
jánosbácsi
2021. szeptember 01. 16:01
Hiányolom a gazdag nyugati országok vezetőit ,az uniós vezetőket akik nélkül semmi sem fog történni. Merjetek kicsik lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!