Lőw Zsolt: Ne temessük a magyar válogatottat!

2021. szeptember 08. 09:04

A Chelsea másodedzője szerint Szoboszlaival is türelmesnek kell lennünk.

2021. szeptember 08. 09:04
null

Lőw Zsolt, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea másodedzője szerint nem szabad temetni a magyar válogatottat a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában. Lőw Zsolt az M1 aktuális csatornának azt követően beszélt a nemzeti együttesről, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány csapata múlt csütörtökön Angliától kapott ki házigazdaként 4-0-ra, majd vasárnap Albániában 1-0-ra. Löw, kifejtette: a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a szenzációs közönség támogatása „extra motivációt adott” a játékosoknak, aminek következtében „abszolút túlteljesített a magyar válogatott”.

Ezért nem volt reális az elért siker, ami a csapat esetében a nagyon erős csoportban a portugálok elleni meccsen 3-0-s vereséget, majd a franciák és a németek elleni 1-1-es, illetve 2-2-es döntetlent jelentett. „Amit most láttunk, az picit talán újra a realitás, valahol itt tartunk. Az angol válogatottól, amely a nyáron Eb-döntőt játszott, benne van a pakliban a vereség, akár ilyen különbséggel is, hiszen akkora differencia van a két csapat között. Az Albániában balszerencsés körülmények között, hajrában kapott góllal elveszített találkozón pedig a döntetlen igazságosabb végeredmény lett volna. De a mai modern labdarúgásban, amikor ráadásul a csapatok között ilyen pici különbség van, nüánszok döntenek. Ezek a nüánszok most az albánok felé billentették a mérleg nyelvét” – nyilatkozta.    

Az Eb-n erőn felül teljesítettünk

Hozzátette: bár örült a nyári Eb magyar sikereinek, de euforikus hangulatba azért nem került, hogy a magyar labdarúgás mostantól szárnyra kap, és folyamatosan képes felvenni a versenyt a legnagyobb csapatokkal. „A helyén próbáltam kezelni az elért eredményeket, a sikert, és azt láttam, hogy erőn felül teljesítettünk. Most meg picit beállt a csapat játéka. Nyilván voltak hiányzók, a húzóember Szalai Ádám hiánya is rányomta a bélyegét az albánok elleni mérkőzésre, de azok a pici momentumok most nem a mi oldalunkon voltak. De ne temessük a csapatot,

– mondta. Hozzátette: mindig jellemző volt a magyar futballra, hogy a légiósoknak nehezebb volt jól teljesíteniük a válogatottban, mint klubcsapataikban.

Szoboszlai játéka

A Lipcséből érkező Szoboszlai Dominik esetében pedig emlékeztetett: hosszú sérülés után csak a közelmúltban térhetett vissza a pályára, a Leipzigben jól játszott, gólokat szerzett ugyan, de ennek ő személy szerint nem tulajdonított túl nagy jelentőséget. „Ez most pici problémát is jelentett, mert ilyen jó visszatérés után a közvélemény elvárta tőle, hogy a magyar válogatottnak is azonnal húzóembere legyen. Ezek

mert nem várhatjuk el tőle, hogy a hátán vigye a csapatot” – nyilatkozta Lőw Zsolt. Hangsúlyozta: Szoboszlaiban ettől függetlenül benne vannak a váratlan megoldások, a gólok, gólpasszok, ezért arra kérte a szurkolókat, hogy ne legyenek türelmetlenek, és egyelőre ne támasszanak túl nagy elvárásokat a középpályással szemben.    

„Hagyjuk, hogy újra ritmusba jöjjön, játsszon Lipcsében harminc, negyven, ötven mérkőzést, fejlődjön folyamatosan, és amikor klubjában meghatározó futballista tud lenni, akkor a válogatottban is stabil játékra lesz képes, és húzóembere lesz ennek a nemzeti együttesnek” – fogalmazott.

(MTI)

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. szeptember 08. 15:18
Senki nem akarja temetni a magyar válogatottat,de az albánok elleni produkció kritikán aluli. Ilyen bátortalan focival egyszerűen nem szabad pályára lépni. A labdarúgás nem csak védekezésből áll. Az albán válogatott nem a világelit krémje. Miért nem támadtunk határozottabban, nagyobb erővel ? A focinak a gólszerzés a lényege. Az ellenfél győzelme teljesen megérdemelt. Ez a szégyen.
gyaloggos
2021. szeptember 08. 12:13
EGYETÉRTEK azzal, hogy Anglia ellen nem mi voltunk az esélyesek, magam is hrom gólos vereséget kalkuláltam a meccs előtt. Azt is tudtuk, hogy Albánia ellen nagyon nehéz meccs lesz. Szoboszlaitól sem vártam, hogy a hátán vigye a csapatot, az meg tényleg benne van a játéktudásában, hogy lő egy gólt, bármikor. A CSAPAT játékáról úgy összességében nem tudok a két meccs után jót mondani. Albánia ellen is ugyanaz t9rtént, mint Anglia ellen. RENGETEG eladott labda, képtelenek voltunk épkézláb támadást felépíteni. S FOGALMAM sincs arról, ennek vajon mi volt az oka? TALÁN az összeszokottság hiánya? LEHET ez sokkal jobb persze, s az Angolok játékát is nagyon alaposan ki kell elemezni, és képesek jobb eredményre, mint a budapesti volt! HAJRÁ MAGYAROK!
zakar zoltán béla
2021. szeptember 08. 12:00
IGAZ
telekaszter
2021. szeptember 08. 11:52
Ma is megyünk a meccsre, szurkolunk, ahogy eddig, szóval rajtam nem fog múlni, de azért olyat ne mondjunk, hogy a döntetlen reálisabb lett volna Albánia ellen, mert ez sajnos nem igaz...:( Az albánoknak több ziccerük is volt, nekünk egy sem, szóval a vereség sajnos igazságos volt, a mutatott játék szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!