Karácsony egy fórumon Kádár Jánoshoz hasonlította magát

2021. szeptember 03. 16:37

A főpolgármester szerint Gyurcsány a kompromisszumok robotosának nevezte őt, s ezzel a minősítéssel teljesen egyetért.

2021. szeptember 03. 16:37
null

Karácsony Gergely Schmuck Erzsébettel, az LMP társelnökével Nagykátán vett részt egy előválasztási fórumon, ahol nagy önbizalommal mesélt a munkájáról, ambícióiról.

Karácsony szerint ő tudja, mi a siker titka

A főpolgármester kijelentette, ő tudja, mi a siker titka, hogyan kell a NER-t legyőzni éles helyzetben. Ez a tudás pedig azzal a magabiztossággal tölti el, hogy el merjen indulni az előválasztáson. Ugyanakkor kijelentette, hogy ez szerénységre is kötelezi, miszerint a jelölt csak az egyik „nagyon fontos eleme ennek a történetnek”.

Majd arról beszél, hogy azt is tudja – amitől egyébként szerinte nagyon sokan félnek –, hogyan lehet ezt a sokszínű ellenzéket összefogni a hétköznapokban. Elmondta, hogy két éve főpolgármester – ami óriási megtiszteltetés a számára –, ez idő alatt nagyon kevés olyan hír jelent meg, amely szerint ne tudnának egymással közösen dolgozni. Ehhez nagyon sok magabiztosság, önbizalom, de még több önmérséklet kell – fogalmazott.

Karácsony szerint olyan miniszterelnökre van szükség, aki adott esetben a saját szándékait is félre tudja tenni a közös sikerek érdekében.

A főpolgármester ugyanis kijelentette, szerinte olyan miniszterelnökre van szükség, aki nemcsak saját magában hisz, de adott esetben a saját szándékait is félre tudja tenni a közös sikerek érdekében.

Karácsony és az ő „kiváló politikustársa”

Ennek az illusztrálására felidézett egy történetet, amikor az egyik „kiváló politikustársa”,

Gyurcsány Ferenc azt mondta rá, hogy ő a kompromisszumok robotosa.

„Igen – értett egyet a DK elnökének a minősítésével –, ez kell ahhoz, hogy egy város, egy ország nap mint nap működni tudjon olyan kormányzás esetén, amikor hat nagyon különböző pártnak együtt dolgoznia” – jelentette ki Karácsony.

Aczél György szerint Kádár János is „rendkívül óvatos politikus” volt

Ugyanez a jelzős szerkezet szerepel Aczél György: Kádár János ellentmondásos arcképvázlatának című kéziratában, amelyről a Beszélő számolt be több mint 30 évvel ezelőtt.

Aczél, az egykori kommunista kultúrpolitikus azt írja, hogy Kádár, az MSZMP, az állampárt egykori vezetője „egy nyugati újságírónak adott interjújában a »kompromisszumok robotosának« nevezte magát, s hozzátette, ezt büszkén vállalja”. Aczél azt írja még, hogy Kádár rendkívül óvatos politikus volt, valóban a kis lépések embere, ez volt az erénye és a hibája is.

Karácsony Gergely és Schmuck Erzsébet említett fórumát az alábbiakban tekintheti meg:


Nyitóképen: Kádár János mellszobra. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 04. 12:08
"adott esetben a saját szándékait is félre tudja tenni a közös sikerek érdekében" Ezt csinálja tíz éve baxi! Volt neki, emlékszik még rá egyáltalán? Szégyenlem, hogy odaadtam a kopogtatócédulám anno annak a naív LMP aktivistának, nem tudtam mit szabadítok rá a nemzetre.
zolizolizoltan
2021. szeptember 04. 10:49
Kádárt Nyugaton is a kompromisszumok robotosának nevezték, mert jól kihasználta, hogy a ruszkik féltek '56 miatt. A szovjet megszállás alatt Kádár kihozta a maximumot, ami egyáltalán elérhető volt az adott helyzetben. Ezt nem lehet elvitatni tőle.
masikhozzaszolo
2021. szeptember 04. 09:59
Hasonlította magát.. Fej-fej mellett. Most hol is van Kádár(feje)? Suvenír? Korpus delikátes
olajfa1
2021. szeptember 04. 09:18
TE EZT AZ ALACSONY Kádári lécet LEVERTED!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!