Karácsony a jogszerűtlen egyetemi alkalmazásáról: Hagyjuk már ezt a hülyeséget!

2021. szeptember 15. 07:34

A főpolgármester szerint semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mert csak nettó százezer forintot keresett.

2021. szeptember 15. 07:34
null

Mint ismert, lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata ami megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem

ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. 

A főpolgármester érdemben eddig még nem reagált a hírre, most azonban aktuális utcafórumán minden felelősséget egykori munkáltatóira hárított, bár nem vitatja, hogy nyelvvizsga hiányában szabálytalanul dolgozott a Corvinuson – számolt be szerdai cikkében a Magyar Nemzet.

Azt állítja semmilyen előnyt nem élvezett

A Mediaworks Hírcentruma kedden szentendrei fórumán kérdezte a politikust. Szerinte semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mert csak nettó százezer forintot keresett. Hangsúlyozta, hogy egyetemi oktatóként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként, ugyanakkor Karácsony arról nem beszélt, hogy csak 2004 és 2008 között volt tanársegéd,

utána négy évig már adjunktusként tanított, minden bizonnyal magasabb bérért. 

Karácsony szerint az egyetem szúrta el

Az adjunktusi kritériumoknak Karácsony még annyira sem felelt meg, mint a tanársegédi feltételeknek, ugyanis többek között nem tudott idegen nyelven előadni. A főpolgármester most úgy magyarázkodik, hogy más jogviszonyban szabályosan taníthatott volna a Corvinuson, de „az egyetem elszúrta”. 

Arra a kérdésre, hogy azért kivételeztek vele, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tanácsadója volt, csak annyit mondott: „Hagyjuk már ezt a hülyeséget!” Egy nappal korábban Karácsony szintén a Corvinus Egyetemre mutogatott a kialakult botrányban. Akkor a főpolgármester úgy fogalmazott: „ő csupán végezte a munkáját”.

Nyitókép: Trenka Attila

 

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. szeptember 15. 13:27
Már megint más a hibás? Micsoda meglepetés.
Bokros Birka
2021. szeptember 15. 13:10
KanyiGeci Schmitt Pálnak lekellett mondani hasonló dolog miatt, várom a lemondásodat csaló Dugó Dani!
I am being lied to
2021. szeptember 15. 12:59
"Ellenszemben magával..." Persze, a diszlexia, ami miatt jajdenagyon sajnálni kell, és persze egyetemi adjunTKussá is kinevezni. Egy dolog viszont nagyon megy neki, abban nem diszlexiás: a pökhendiség, az arrogancia.
Jason Bourne
2021. szeptember 15. 12:51
Lényeg a lényeg: Schmitt Pált kevesebbért kicsinálták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!