Dobrev Klára megnyerte az előválasztás első fordulóját

2021. szeptember 30. 20:11

„A DK elsöprő győzelmet aratott” – jelentette be a párt csütörtök esti sajtótájékoztatóján, melyen Dobrev Klára mellett Gyurcsány Ferenc is felszólalt. Összefoglalónk!

2021. szeptember 30. 20:11
null

A HVG közösségi oldalán megosztott bejegyzésben adta hírül csütörtök este, hogy Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bejelentésre készül.

Molnár Csaba: A győztesek győzelme vitathatatlan

A DK alelnöke, egyben kampányfőnöke azzal kezdte felszólalását, hogy bár még zajlik az előválasztás szavazatainak számlálása, „csendben tudja csak mondani”, hogy

A kampányfőnök továbbá az alábbi főbb bejelentéseket tette:

  • 634 ezer ember adta le voksát a baloldali előválasztáson, a DK „elsöprő győzelmet aratott”

  • 90 vk-ból a DK egyéni jelöltjei 31 helyen nyertek, ez a legtöbb egyéni vk-győzelem az előválasztáson

  • Dobrev Klára a DK-t is felülmúlta az előválasztáson

Karácsony Gergely Budapesten, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen, Dobrev Klára mindenhol máshol nyert – fogalmazott.

  • 19 megyéből 19 megyében Dobrev Klára nyerte meg az előválasztást
  • 90 vk-ből 76-ban Dobrev Klára nyert, ezzel a vk-k 80-88 százalékában győzelmet aratott a DK miniszterelnök-jelöltje
  • a 2022-es ogy-i választás az egyéni körzetekben fog eldőlni

Gyurcsány Ferenc: Klára az ország vezetőjeként is legalább ilyen csodálatos lesz

A DK elnöke beszédében kiemelte: szerinte nem kétséges, hogy

Gyurcsány emelett a DK kampányában résztvevők „becsületes és kemény” munkáját dicsérte, valamint felhívta a figyelmet arra is, hogy a Demokratikus Koalíció tíz éves lesz, „jövő hónapban”.

Gyurcsány: Nincs alku a Fidesz világával

A pártelnök hangsúlyozta azt is: „nincs alku a Fidesz világával”, valamint kiemelte:

ez nem egy személyes, hatalami küzdelem, ez a hazánkért való megingathatatlan küzdelem”.

Arról szólva, hogy ki tud személyében is integrálni a baloldalon, Gyurcsány Ferenc elmondta: „a parlamentális demokráciában az integráló erő a kormánytöbbséget adók közötti legnagyobb csoport, a legnagyobb frakció, az a közös politika, amely a kormánykoalíció közepét határozza meg”. A pártelnök beszédéből kiderült: itt a Demokratikus Koalícióra utalt. „A Demokratikus Koalíció születésétől fogva abban hisz, hogy sokfajta hazafias és európai demokratikus áramlat együttműködése adhatja meg a Fidesz kormányzására a hatékony, nemzeti választ” – szögezte le ugyanis.

Dobrev Klára: Köszönöm!

A DK miniszterelnök-jelöltje beszédében köszönetet mondott az előválasztás minden résztvevőjének. Mint fogalmazott: „itt született meg az ellenzéki összefogás”.

Dobrev Klára kiemelte, az előválasztáson részt vett 600 ezer ember veszi majd fel a harcot a jövő évi választáson. A politikus gratulált minden egyéni jelöltnek. „Nélkületek nem lett volna előválasztás” – fogalmazott. „Számítunk rátok” – tette hozzá.

A DK képviselője külön köszönetett mondott a DK női jelöltjeinek, akik győzelmet arattak az előválasztáson, név szerint is kiemelve őket. „Gratulálok, hölgyeim! Változtassuk meg az országot együtt” – fogalmazott.

A politikus külön köszönetet mondott az előválasztáson elinduló miniszterelelnök-jelölteknek is. „Egy tisztességes versenyen vagyunk túl” – emelte ki. Reméli, a következő pár hét is ilyen lesz – tette hozzá.

A második fordulóról

A második fordulóról szólva a DK miniszterelnöke arról beszélt, szerinte „a változás elkezdődött”, és nem állnak meg a 2022-es választási győzelemig.

A kérdés

A DK miniszterelnök-jelöltje (sajtótájékoztató lévén – a szerk.) beszéde után kérdésekre is válaszolt.

A 444.hu arra vonatkozó kérdésére azonban, hogy a DK szerint is ajándék lenne-e Dobrev Klára indulása miniszterelnök-jelöltként, Dobrev Klára nem adott választ.

„Nem erről szól a választás” – tért ki végül a válasz elől Dobrev, arra utalva: „hatalomtechnikai számításokkal” nem foglalkozik.

A DK bejelentését az előválasztás első fordulójának eredményéről az alábbiakban tekintheti meg:

Dobrev Klára beszéde után kérdésekre is válaszolt, ezt pedig az alábbi videóban tekintheti meg:

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. október 01. 09:58
Ez üvöltő, visitó, a gyilkos, akasztó aprótoni unokaja, a bolgar zsidó! A magyarok elen, mint rakosi, kunbela? Ebresztő! Mezesmazos gazember, magyargyűlölő! Brüsszel kiszolgalója!
nyugalom
2021. október 01. 09:58
Ez üvöltő, visitó, a gyilkos, akasztó aprótoni unokaja, a bolgar zsidó! A magyarok elen, mint rakosi, kunbela? Ebresztő! Mezesmazos gazember, magyargyűlölő! Brüsszel kiszolgalója!
nyugalom
2021. október 01. 09:53
A sok komcsi venseg ne merje felvenni a premiumot, kiegeszitest, alljanak sorba majd dobreva villaja előtt, ők fizetnek!
geyza1947
2021. október 01. 09:15
Nem, nem ! Orbán parancsára a fidesz trollok nyerték meg neki az első fordulót és fogják megnyerni a másodikat is. Orbánnak Dobrev mint kihivó felér egy lottó ötössel !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!