Az FTC tökéletes ugródeszka a Bundesligába és a PL-be

2021. szeptember 10. 11:03

Tisztában vagyok azzal, hogy minden magyar klubnál szívesebben foglalkoztatnának minél több magyar játékost. Interjú.

2021. szeptember 10. 11:03
null
Peter Stöger

Minden a tervei szerint alakult az utóbbi három hónapban, mióta átvette a csapat irányítását?

Nem, nem minden. Könnyű dolgom sem volt, mert három sikeres év után érkezett új edző a csapathoz. Szép időszak volt ez a klub életében, remek idényekkel. Több játékos spekulált, hogy esetleg el tud igazolni, de volt, akinek nem sikerült, ezt pedig nehéz volt néhányuknak elfogadni. Nyáron többen később tudtak csatlakozni a kerethez a válogatottban való szereplés miatt, ez is megnehezítette a dolgunkat. Kompromisszumokat kellett kötni, ám most vége a szeptemberi válogatott szünetnek, jöhet a második fejezet.

Azok a játékosok, akik távozni szerettek volna, azért nem mentek el, mert marasztalta őket?

Nem az az edző vagyok, aki azt mondja, hogy rá és rá van szükségem, rá pedig nincs. Számomra fontos, hogy milyen filozófiája van egy klubnak, ehhez alkalmazkodom. Ahová megyek, megnézem a keretösszetételt, hogy milyen kvalitású játékosok vannak, és ebből igyekszem a legjobbat kihozni. A Fradinál célom, hogy támadófutballt játsszon a csapat, ehhez pedig optimális keretem van.

Egy olyan keret, amelyben viszonylag kevés a magyar játékos. Szerepel a tervei között, hogy több magyar kap lehetőséget a jövőben?

Tisztában vagyok azzal, hogy minden magyar klubnál szívesebben foglalkoztatnának minél több magyar játékost. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Egy edzőnek elsősorban a sikerességet kell a szemei előtt tartania, és ezt nem könnyű összeegyeztetni azzal, hogy sokan magyar játékosokat szeretnének látni a pályán. Az arany középút megtalálására törekszem, a célom természetesen, hogy hosszú távon minél több magyar szerepeljen a Fradiban, hiszen ez az ország legnagyobb klubja. De még egyszer mondom, a sikeresség a prioritás.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. szeptember 10. 14:00
ERRE reagálván: " Több játékos spekulált, hogy esetleg el tud igazolni, de volt, akinek nem sikerült, ezt pedig nehéz volt néhányuknak elfogadni" TOKMACON látom, hogy miután nem igazolta le az Antwerpen, kedvetlen, nem olyan, mint az elmúlt évben volt.
Lauder Stenonis..
2021. szeptember 10. 13:21
Ahhoz képest valahogy egy játékos sem igazolt az FTC-ből a német vagy angol ligába. Viszont olyan veretes csapatokba is távoztak játékosok, mint a Mezőkövesd, Umm Szalal, BVSC. Legalább saját magunknak ne hazudjunk már... Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Secnir
2021. szeptember 10. 13:14
"Tisztában vagyok azzal, hogy minden magyar klubnál szívesebben foglalkoztatnának minél több magyar játékost." -ez melyik magyarországról beszél? "Egy edzőnek elsősorban a sikerességet kell a szemei előtt tartania, és ezt nem könnyű összeegyeztetni azzal, hogy sokan magyar játékosokat szeretnének látni a pályán. " -ezzel burkoltan ócsárolja a magyar focit. köszönöm. :D amúgy az egész remekül összevág azzal, amit már évek óta mondok: a magyar válogatott teljesítménye világviszonylatban NEM LESZ MÉRHETŐ, amíg idehaza CSAK KÜLFÖLDIEK fociznak. nem lesz olyan és annyi színvonalú játékos, akikből ki lehetne "termelni" egy nemzeti tizenegyet. és büszkén mondja, hogy jó fradikát akar, érti, hogy magyarokat szeretnének látni a csapatban, nem bantukat, de hát őt azért szerződtették, hogy sikeres legyen a csapat, ne magyar. ennyi.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 10. 12:37
az FTC 1 magyar a pályán...Baranyi a gyúró?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!