„Anglia–Rasszisták 4–0” – angol lapszemle

2021. szeptember 03. 11:18

A BBC azon értetlenkedik, hogy a magyar játékosok miért mentek oda a lefújást követően a szurkolókhoz.

2021. szeptember 03. 11:18
null

Az nso.hu számol be a pénteki angol lapok a magyar-angol meccsről történő tudósításáról.

A BBC külön írásban foglalkozik a Budapesten tapasztalt hangulattal. A cikk szerzője szerint „az adta meg az alaphangot”, hogy a magyar szurkolók egy csoportja kifütyülte a kezdőrúgást megelőzően térdre ereszkedő angol játékosokat. Az írásban megemlítik, hogy Raheem Sterling vezető gólját követően a hazai keménymag előtt ünnepelt, a támadót pedig pohár-sortűz érte a lelátóról; emellett arra is kitérnek, hogy Harry Maguire találatát (0–3) követően

valaki egy füstbombát dobott a pályára.

A BBC cikkét a helyszíni tudósító elemzése zárja, amelyben a szerző azon értetlenkedik, hogy miután a csapatot korábban is megbüntették a lelátón tapasztalt viselkedés miatt, a magyar válogatott játékosai miért mentek oda a lefújást követően még hosszasan éneklő és ugráló szurkolóikhoz.

Legalább öt percen keresztül részesültek a szeretetükben és támogatásukban. Nem túl szép jelenetek a végére” – kommentálják a jelenetet, melynek végén a játékosok és a szurkolók hagyományos módon a himnuszt is elénekelték közösen.

A pályán történetekről annyit jegyeznek meg: a vendég játékosok a „második félidőben átvették az irányítást az egyre inkább elfogyó erejű hazaiak felett.”

A Sky Sports tudósítása alapján az angol labdarúgó-válogatott szép munkát végzett Budapesten, annak ellenére, hogy az első félidőben még nem talált kaput. A portál cikke szerint a magyar szurkolók részéről „rasszista rigmusok” érték Raheem Sterlinget és a csereként melegítő Jude Bellinghamet, 

külön említve ezek közül a majomhangot utánzó huhogást.

A Guardian azt is kiemeli, hogy az angol válogatottat saját szurkolói fütyülték ki júniusban, a Románia és Ausztria elleni felkészülési mérkőzéseiken, majd megemlítik, hogy  most a magyar táborból kísérte egyet nem értés a csapat mérkőzés előtti letérdelését. A lap a mérkőzés sporthoz kötődő eseményeiről azt írja: „Anglia könnyed győzelmet aratott”, ami „tökéletes kezdés” az őszi vb-selejtezőkre.

Az I Sport címlapján az „Anglia–Rasszisták 4–0” címmel jelent meg. Az újság szerint a meccs remek volt, a körülmények viszont rosszak.

Nyitókép: I Sport/nso.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. szeptember 04. 12:07
ez lesz a foci vége! a sport nem politika! mert ha ezt teszik egy nagy kalap szar lesz! mert csak az üzleti érdekek fognak dominálni!
Wunderlich
2021. szeptember 03. 14:30
Nem rasszista huhogás volt az, csak kifütyülték a majmot. Xd
istvan.radnai
2021. szeptember 03. 13:03
A szurkolók reménykedtek. Az első gól után tudni lehetett, hogy támadunk. Most nem sikerült az ezüstérmes ellen. Ha bunkerfocit játszunk, nem lendül bele a csapat. A POLITIKÁNAK NINCS HELYE A PÁLYÁN! A dobálásnak sem. Ettől függetlenül a csapat megérdemelte a biztatást és a szurkolók további bizalmát. Az esély nem veszett el, Anglia mindenképpen első. A második hely még kiadó. Egy pont jól jött volna. A portugálok legutóbb csak a pániknak köszönhették a nagyobb arányú győzelmet. Most megpróbáltunk kapura törni! Az angolok nem értik, mi őket nem értjük. (A gyarmattartók nem műanyaggal dobálóztak.)
1Szkeptikus
2021. szeptember 03. 12:47
X
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik