Századvég: Karácsony elutasítottabb, mint a baloldali összefogás

2021. augusztus 03. 12:20

A Századvég közvélemény-kutatása szerint Karácsony Gergely főpolgármester elutasítottsága nagyobb, mint a baloldali összefogásé.

2021. augusztus 03. 12:20
null

A kutatás eredményéről beszámolva azt írták az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben: „kiindulópontként” rögzíteni kell, hogy a választók bizalmatlanul viszonyulnak a balliberális összefogáshoz.    

A megkérdezettek több mint fele (54 százaléka) kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg a baloldali együttműködésről, míg 39 százalékuk pozitívan vélekedik róla.    

Ugyanakkor „a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető” Karácsony Gergely elutasítottsága nagyobb, mint a baloldali pártok alkotta összefogásé. A válaszadók 57 százaléka „kedvezőtlen állásponton” van Karácsony Gergelyről, a Párbeszéd politikusával szimpatizálók aránya 37 százalék – ismertették.    

A Századvég szerint a jelenség hátterében feltételezhetően az áll, hogy Karácsony Gergely városvezetői teljesítménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,

ezért a válaszadók többsége kedvezőtlen véleményt alakított ki róla. Közölték: az, hogy a 2019-es önkormányzati választások kampányában tett ígéretek – a többi között a tömegközlekedés ingyenessé tétele a 14 év alattiaknak, az időseknek és a rászoruló családoknak nyújtandó fűtéstámogatás, továbbá a hármas metró klimatizálása – nem valósultak meg, a rendszeressé váló forgalmi dugók és útlezárások Budapesten, valamint „a nyelvvizsgabotrány” egyaránt szerepet játszhatott Karácsony Gergely népszerűségének csökkenésében.    

– tudatták. Közlésük szerint a kutatás rávilágított arra is, hogy a pártpreferenciájuk tekintetében bizonytalanoknál jelentős az MSZP-Párbeszéd-LMP kormányfőjelöltjének elutasítottsága: csupán 17 százalékuk kedveli a főpolgármestert. Ebben a választói szegmensben azoknak az aránya, akik nem kedvelik Karácsonyt, 51 százalék. A kutatás 1000 felnőtt telefonos megkérdezésével készült júliusban.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete
2021. augusztus 03. 22:42
Majd amikor jön a választás és O.V-ét elakarják takarítani a hatalomból akkor kényszerű vigyorral rászavaznak. Így volt ez a Tarlós-Karácsony választásnál is. Mindenki tudta még a baloldalon is, hogy melyikük az alkalmasabb de O.V-nek oda akartak szúrni egyet ez lett szegény Tarlós veszte.
nempolitizálok
2021. augusztus 03. 17:27
Kezdi megismerni a jónép Karácsonyt. Szerencsénk van, főpolgármesterként csak Bp-nek okoz károkat. El lehet képzelni kormányfőként, Gyurcsányék kiskutyájaként,
Pierre
2021. augusztus 03. 16:45
ez a felmeres a rezsim ruhes kutyainak ment. A maffiavezernel masik van Karacsonyrol.
wasserwoman
2021. augusztus 03. 15:20
szerintem tuljátszotta azt a figurát,akit kitaláltak róla feriék. Egy nyurga,mosolygós fiatalember az első benyomás,aztán megszólal,meg állitólag vezet egy testületet, és kiderül,hogy alkalmatlan,butácska és szószátyár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!