Sportosabbak a magyarok, mint gondolnánk

2021. augusztus 31. 10:00

Az Ipsos felmérése alapján kifejezetten jól állunk.

2021. augusztus 31. 10:00
null

A lakosság sportolási szokásait vizsgálta nyár végén az Ipsos, és ahogy az ábrán is látható, a kutatásban Magyarország a sportosabb országok közé tartozik, írja a Szabad Európa.

Kép forrása: Ipsos

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2021. augusztus 31. 21:16
A cikk tartalma különösen annak fényében örvendetes, hogy a Kádár-rendszerben a felnőtt magyar lakosság 80 %-a (!) mindennemű rendszeres testmozgás nélkül élt. Ehhez hozzá jött, hogy az 1980-as években 4 millió lakos bagózott (ma már csak 2,7 millió), vagyis a felnőtt lakosságból minden 2. (!) fő. És akkor csodálkoztak az elvtársak, hogy a felnőtt lakosság 60 %-a túlsúlyos vagy elhízott volt, és világelsők (vagy ahhoz közel) voltunk az elhízás, a cukorbetegség, a keringési betegségek, szívinfarktus terén. Sokatmondó tény ezzel szemben, hogy a Horthy-korszakban minden magára valamit adó munkahely biztosított kedvezményes sportolási lehetőséget a dolgozóinak saját vagy bérelt sporttelepen és rengeteg fürdő, uszoda, tornaterem, lovarda, íjászlőtér épült. Hogy köpködtek az elvtársak Kádárnál, hogy így meg úgy Horthy, de az ő idejében épült létesítmények hasznai, azok kellettek. 2010-től kezdve pedig dohányzásellenes törvény, 40 000 helyett csak 5000 helyen lehet bagót venni szigorúan csak 18 fölött, élsport és tömegsport támogatása, köztéri ingyenes (és minőségi) kondiparkok, futópályák, már majdnem 100 000 magyar gyerek tanul támogatással önvédelmi küzdősportot. Köszönjük a nemzeti kormánynak.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. augusztus 31. 15:27
Sok értelme nincs ilyen bemondás alapon végzett felméréseknek. "Ki mennyit hazudott" statisztika.
balbako_
2021. augusztus 31. 15:05
Többször jártam Romániában, de sportoló embert néhány komótosan biciklizőn kívül nem láttam. Székelyföldön viszont láttam sok sportoló fiatalt.
bunko_jobbos
2021. augusztus 31. 15:02
Azért meglepő ez az adat, mert az országrontók minden nap azt üvöltik, hogy mi mindenben szarok vagyunk. Ettől függetlenül rohadt sok dagadt embert látok a strandokon, de nem szoktam az USÁ-ban meg Csehországban járni. Vélhetően ott is sok van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!