Nem működnek a hőségriadó alatt a budapesti ivókutak

2021. augusztus 04. 12:52

A közelgő 38 fok és hőségriadó idején a fővárosi ivókutak nagy része nem működik, illetve a belőle jövő víz ihatatlan. A Metropol tette fel a kérdést, hogy mit kíván tenni a Karácsony Gergely vezette városháza?

2021. augusztus 04. 12:52
null

„Karácsony Gergelyék a Fővárosi Vízművekkel karöltve büszkén jelentették be tavaly júniusban a Hűsítő Budapest programot, amelynek keretében akkor 24 új ivókutat állítottak fel” – számolt be a Metropol. 

„Ezzel is arra ösztönözve a lakosságot, hogy palackos vizek vásárlása helyett töltsék újra kulacsaikat” – áll a Főváros közleményében. 

A közleményben Karácsony Gergelyék megemlítették a 2019 őszén kihirdetett klímavészhelyzetet, amelyet a jmetropol cikkírója szerint „azóta sem sikerült hasznos tartalommal megtölteniük”.

Képes beszámolójuk szerint számos helyen az ivókutak egyszerűen nem működtek, mások rozsdás, koszos külsejűek votlak, mely arról árulkodik, hogy nincsenek karbantartva. „Néhány helyszínen pedig a teljesen rendezettnek tűnő a kutakból nem jött egy csepp víz sem, mint például az V. kerületben a Kossuth téren, a Vértanúk terén, vagy a Hild téren” – áll a beszámolóban. 

A Metropol megkérdezte Budapest Főváros Önkormányzatát, a Fővárosi Vízműveket, illetve a parkokban lévő ivókutak karbantartásért felelős Főkert Zrt.-t, hogy „tudnak-e a katasztrofális állapotú kutakról, és ha igen, mit és mikor terveznek tenni a probléma megoldásáért”. A Főkert válaszában azt írta, hogy a „kezelésükben lévő ivókutakat kollégáik folyamatosan ellenőrzik és karbantartják, az ominózus Keleti pályaudvari ivókút pedig nem hozzájuk tartozik”. A Fővárosi Önkormányzattól és a Fővárosi Vízművektől lapzártáig a Metropol nem kapott választ.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. augusztus 05. 10:21
Én biztos vagyok abban, hogy Putyin, Erdogan és a FIDESZ vezette el titokban a kutakon át kifolyó vizet és most a víz a FIDESZ titkos tárolójában található. Ezen felül megvizsgálnám orosz és kínai hackerek szerepét a klímavészhelyzetbeli szabotázsért....
Vallasz Vilmos
2021. augusztus 05. 08:29
Az aszfaltot locsolgatják. Az nem elég? Onnan lehet nyalni, mint a fagyit. Fákra és állatoknak itatóra nem fuSSa, de az aszfalt felfrissülhet miden nap.
Kanóc
2021. augusztus 04. 22:07
Tarlós a migránshordának is biztosított bőségesen vizet. Abba nondjuk belegondolni is hajmeresztő, mit csináltak volna ezek az impotens, trehány tolvajok 2015-ben....
Aerion
2021. augusztus 04. 20:59
Nem tudom, gondolkodtam rajta, hogy ezt lájkolom, mert annak lenyomata, miJen tökéletesen működik a székesfőváros, és miJen tökéletesen alkalmas vezetője van. De aztán meg mégse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!