Merkely szerint egészen biztosan nem lesz Magyarországon negyedik hullám

2021. augusztus 22. 07:33

A professzor elfogadta, hogy Orbán és a propaganda fontosabbak és erősebbek a szakmai szempontoknál.

2021. augusztus 22. 07:33
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos

„Merkely szerint EGÉSZEN BIZTOSAN nem lesz Magyarországon negyedik hullám. Ez akár megnyugtató is lenne, ha a kardiológus professzornak eddigi, sokszor változatos jóslatai bejöttek volna. A második hullámról például tavaly májusban még azt állította, hogy -ha lesz is egyáltalán, - BIZTOSAN kisebb lesz, mint az első. Sajnos tudjuk, hogy ez egyáltalán nem így lett.

Merkelynek azonban nem ezek a -tudós embertől teljesen érthetetlenül magabiztos- nyilatkozatai róhatók fel leginkább . Persze ennek is van közvetlen kára, ha az emberek emiatt elfelejtkezhetnek az indokolt óvatosságról. Hanem az, hogy ő volt az, aki elvállalta Orbán járványügyi főtanácsadójának szerepét. Ez nem azért volt hiba, mert ő ugyan sikeres kardiológus professzor, de a járványtanhoz, virológiához korábban semmi köze nem volt. Hanem azért, mert ezt a pozíciót nyilvánvalóan azért tölthette be, mert megalkuvó volt és elfogadta azt, hogy Orbán és a propaganda szempontjai fontosabbak és erősebbek a szakmai szempontoknál.

Ezért teszteltünk -és tesztelünk most is- olyan keveset, ezért tagadta a kormány olyan sokáig a maszk használatot, ezért titkolózhatott és zárta ki az újságírókat, ellenzéki politikusokat a kórházból a kormány, ezért kaphattak idős emberek kínait annak ellenére, hogy semmilyen adat nem volt a hatékonyságról stb. És sajnos ezek következménye tragikus végeredmény: a világon egyik legrosszabb halálozási statisztikáját jelentő 30000 halott. Természetesen ezért nem csak a kardiológus professzor a felelős, de hivatalosan is ő volt az autokrata miniszterelnök legfőbb tanácsadója, ő legitimálta a tudományos társadalom oldaláról a rossz döntéseket , ő adta a nevét Orbán döntéseihez.

Ennek meg is lett a jutalma - tegnap nagyon magas kitüntetést kapott, . A kardiológusi pályája nyilván érdemessé tette volna erre, de nyilván nem ezért kapta, hanem a védekezés »eredményeiért« , valójában a hatalommal való megalkuvásért.

Mivel Merkely a hatalommal megalkuvó tudós értelmiségi szimbóluma, természetesen elfogadta a kitüntetést. Ha valódi, felelős, független tudós értelmiségi lenne, akkor inkább bocsánatot kért volna a 30000 áldozat hozzátartozóitól.

Végül: talán nem véletlen, de a negyedik hullámot tagadó kategorikus mondatok a TV2 műsorában hangzottak el. A műsor címe egészen cinikus: PROPAGANDA.”

(Fotó: Dr. Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Tanszékének, valamint Sportorvostan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója (b) átveszi a Széchenyi-díjat Áder János köztársasági elnöktől (j3) az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j). A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át. MTI/Soós Lajos)

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anyádcsipája
2021. augusztus 23. 20:02
Egy kardiológusból avanzsált járványügyi szakértő a kormánypárti főtanácsadó világjárvány idején, akit egy félnótás állatorvosból lett mániákus összeesküvés (korrupció) hajhászó önjelölt (és elvtársai által sem támogatott!!) ellenzéki politikus jellemez és minősít. Mi jöhet még ezután a jövő évi választásokat követően??!! A jóisten irgalmazzon nekünk, s legkevésbé a vírustól féljünk!!
Csendőr
2021. augusztus 23. 10:27
Én egy állatszerető ember vagyok. Komolyan örülök annak, hogy ez afigura nem sanyargatja az állatokat. Az ember me tudja magát v édeni és sok mindent kibír.
MaBaker
2021. augusztus 23. 00:13
Függetlenül attól hogy mi lesz, egy dolog biztos! A maszkok nem működnek légzőszervi megbetegedés ellen! Nem én mondom, hanem a tudomány és az eddigi covid tapasztalatok. https://www.dailyveracity.com/2021/07/26/over-50-scientific-studies-conclude-masks-do-nothing-to-prevent-the-spread-of-illness-so-why-do-people-keep-claiming-they-work/ Ha innentől bárki rá akarja erőltetni az emberekre hogy szájpelenkában járjanak, annak egyáltalán semmi köze nem lesz a járványügyi helyzethez.
Robertoo
2021. augusztus 22. 22:33
A 'ragyás' ismételten hazudik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!